Команда Лукашенка панікує через вибухи на білоруському аеродромі
Категорія
Світ
Дата публікації

Команда Лукашенка панікує через вибухи на білоруському аеродромі

Команда Лукашенка панікує через вибухи на білоруському аеродромі
Джерело:  online.ua

Вранці 26 лютого у Білорусі прогриміли вибухи на території авіабази поблизу селища Мачулищі. Після цього силовики Лукашенка почали поспіхом перевіряти автомобілі на вулицях населеного пункта та вживати інші заходи для "посилення безпеки".

Джерело: білоруські ЗМІ

Вибухи на аеродромі підтвердили місцеві жителі

Вперше про вибухи повідомили користувачі місцевих чатів, які намагалися з'ясувати, що насправді сталося.

Проте згодом повідомлення почали видаляти модератори чатів.

Як стверджують журналісти, окрім як видалення усіх повідомлень про вибиху, на вулицях Мачулищів з'явилося багато силовиків Лукашенка.

Окрім того, наголошується, що представники Дорожньої автомобільної інспекції та Внутрішніх військ зі зброєю і в бронежилетах перевіряють авто жителів селища.

Наразі ніхто не знає, що саме вони шукають, однак дивляться, зокрема, на документи водіїв.

Фото - скриншот

Перевірка автомобілів триває, машини перевіряють вже вибірково, дивляться права водія, багажники, в деяких випадках і мобільні телефони, – розповідають журналісти.

За словами місцевих мешканців, ОМОН у повному спорядженні навідується у квартири білорусів. Також відомо, що околиці Мачулищ протягом 1,5 години патрулював вертоліт.

Що відомо про вибух на білоруському аеродромі

26 лютого на білоруському аеродромі в "Мачулищах", який знаходиться за 12 кілометрів від Мінська і на якому розміщується військова авіація росіян, прогриміли гучні вибухи.

Що важливо розуміти, РФ активно використовує його в рамках збройної агресії проти України.

Там знаходяться російські винищувачі МіГ-31К. Це літаки, які можуть переносити і запускати гіперзвукові ракети "Кинджал".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?