Команда Меркель готова вести переговори з РФ про купівлю Спутника V
Категорія
Світ
Дата публікації

Команда Меркель готова вести переговори з РФ про купівлю Спутника V

Команда Меркель готова вести переговори з РФ про купівлю Спутника V
Джерело:  online.ua

Член команди Ангели Меркель та очільник Міністерства охорони здоров'я Німеччини Єнс Шпан офіційно повідомив, що готовий розпочати перемовини про купівлю скандальної російської вакцини від коронавірусу "Спутник V" напряму і без Євросоюзу.

Джерело:  Euractiv

Чому Німеччина ухвалила таке рішення

"Комісія ЄС вчора заявила, що не підписуватиме контракти (для "Спутник V"), як з іншими виробниками, такими як BioNTech, наприклад, - тому я сказав ... ми проведемо двосторонні переговори з Росією", - пояснив рішення Шпан.

Поки чиновник не відповів, коли відбудуться перемовини, однак звернув увагу на те, що спочатку вони охоплять питання про те, "коли можуть з'явитися поставки".

"Щоб дійсно змінити нашу поточну ситуацію, доставка повинна бути здійснена протягом наступних двох-чотирьох, п'яти місяців - інакше у нас буде більш ніж достатньо вакцин", - наголосив Шпан, підкресливши, що він домагається "зобов'язань про те, яка конкретно кількість може надійти в Німеччину після затвердження регулюючими органами і коли".

Що важливо розуміти, у ФРН вакцинація йде відносно повільно, лише 13% громадян отримали першу з двох доз.

Раніше офіційний Берлін координував закупівлю вакцини з Євросоюзу. Однак 7 квітня федеральна земля Баварія офіційно заявила про плани закупити до 2,5 мільйона доз російської вакцини, якщо вона буде схвалена Європейським агентством з лікарських засобів (EMA).

"Крім імпорту вакцини з Росії, фармацевтична компанія R-Pharm планує відкрити виробництво в німецькому місті Іллертіссен", - йдеться в повідомленні.

Не можна таокж не згадати про те, що раніше канцлер Австрії Себастьян Курц повідомив, що не чекатиме схвалення Європейського агентства з лікарських засобів (EMA) для купівлі російської вакцини від коронавірусу "Спутник V".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?