Команда Меркель виступила проти посилення санкційного тиску на РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Меркель виступила проти посилення санкційного тиску на РФ

Команда Меркель виступила проти посилення санкційного тиску на РФ
Джерело:  online.ua

Команда німецької лідерки Ангели Меркель виступає проти посилення санкційного тиску на Росію, попри чисельні провокаційні дії РФ на кордоні з Україною і ситуацію навколо посадженого за грати опозиціонера Олексія Навального. З такою гучною заявою виступив очільник Міністерства закордонних справ ФРН Гайко Маас.

Джерело:  DW

Чому Німеччина не хоче посилювати санкційний тиск на РФ

"Саме в зв'язку з напруженням у відносинах останнього часу необхідний діалог з Росією... Відносини дуже погані, але вони не повинні і залишатися такими. Суть дипломатії полягає в тому, щоб розмовляти з тими країнами, відносини з якими напружені, а не завжди говорити тільки з тими, з ким немає розбіжностей в думках. Це особливо стосується Росії і конкретно зараз", - почав стверджувати представник команди Ангели Меркель.

Німецький дипломат не приховує, що вкрай задоволений тим, що очільник Кремля Володимир Путін прийняв пропозицію американського лідера Джо Байдена про переговори, а також те, що Р і США вже обговорюють час і місце проведення зустрічі.

"Врешті-решт ніхто не може бути зацікавлений в тому, щоб постійні провокації і конфронтації перетворилися в серйозне протистояння, - зазначив глава німецького МЗС, - вже точно не ми, в Європі", - заявив Гайко Маас.

Глава МЗС ФРН нагадав, що після незаконної окупації Криму 7 років тому Єврсоюз вже запровадив щодо РФ економічні санкції, які продовжуються кожні півроку, а також що європейські санкції були двічі введені за останні тижні у зв'язку з отруєнням Навального.

Німецький дипломат виступає проти ще більш жорстких заходів, як того вимагають, зокрема, європарламентарі. На його переконання, "дуже жорсткі санкції" проти РФ не поліпшать ситуацію з Навальним: "Я думаю, що це призведе до зворотного".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?