Україна звернулася з терміновим проханням до Німеччини через брехню Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна звернулася з терміновим проханням до Німеччини через брехню Путіна

Україна звернулася з терміновим проханням до Німеччини через брехню Путіна
Джерело:  online.ua

Посол України в Німеччині Андрій Мельник не вірить в те, що Росія відведе війська від кордонів України. Він переконаний, що президент РФ Володимир Путін маскує справжні наміри і залишить важку техніку біля українських кордонів. Мельник просить у Берліна вимагати від Росії міжнародного моніторингу відведення військ.

Джерело: Twitter Мельника

Український дипломат вважає, що офіційний Київ передчасно зітхнув з полегшенням через заяву Міноборони РФ про відведення військ від українських кордонів. Мельник переконаний, що поки "рано давати відбій".

"Путін маскує наміри, важка техніка залишається, загроза нападу зберігається. Закликав Берлін вимагати від РФ міжнародний моніторинг відведення військ", - повідомив посол.

Україна відреагувала на відведення військ РФ

Президент України Володимир Зеленський привітав відведення російських військ від кордону і подякував міжнародним партнерам за підтримку.

"Зменшення чисельності військ на нашому кордоні пропорційно знижує напругу. Україна завжди напоготові, але вітає будь-які кроки щодо зменшення військової присутності і деескалації ситуації на Донбасі. Україна прагне до миру. Спасибі міжнародним партнерам за підтримку", - підкреслив президент.

Ситуація на Донбасі і на кордонах України

Ситуація на Донбасі залишається складною. У ранковому зведенні штабу ООС 24 квітня йдеться, що напередодні російсько-окупаційні війська 20 раз порушували перемир'я. Бойовики вели вогонь із заборонених 82-мм і 120-мм мінометів, великокаліберних кулеметів, гранатометів різних системи і стрілецької зброї. Під ворожий вогонь потрапили захисники Новоселівки, Новгородського, Шумів, Водяного, Авдіївки, Мар'їнки, Південного, Лебединського, Красногоровки, Луганського, Світлодарська.

Тим часом біля українських кордонів знаходяться понад 100 тисяч російських військових, яких разом з озброєнням Кремль в терміновому порядку стягнув туди нібито для військових навчань. Напередодні в Міноборони РФ заявили про відвід додаткових сил від українських кордонів з 24 квітня, але поки підтверджень цьому немає. У НАТО, Пентагоні та ЄС не вірять, що Росія відведе війська від України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?