Команда Путіна обговорювала застосування ядерної зброї проти України — Newsweek
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Путіна обговорювала застосування ядерної зброї проти України — Newsweek

Команда Путіна обговорювала застосування ядерної зброї проти України — Newsweek
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися американським журналістам, на тлі перших ганебних невдач армії РФ члени команди очільника Кремля Володимира Путіна обговорювали ймовірність застосування російським диктатором ядерної зброї у війні проти України.

Джерело: Newsweek

У Кремлі розглядали варіант ядерного удару по Україні

Редакція видання звертає увагу на те, що відповідні розмови підтверджують електронні листи, які російський правозахисник і засновник сайту Gulagu.net Володимир Осєчкін отримував від свого інформатора у ФСБ з позивним "Вітер змін".

Згідно з останніми даними, тему застосування ядерної зброї проти України обговорювали генерали РФ і співробітники ФСБ, Путін у подібних розмовах поки участі не брав.

За словами журналістів, більшість учасників таких бесід озвучували припущення, що очільник Кремля не наважиться на застосування ядерної зброї, оскільки це означало б "поразку Росії" в очах противників та нейтральних країн.

Редакція видання також додає, що ними висловлювались думки, що якщо російський диктатор все-таки накаже нанести ядерний удар по Україні, то його рішення може заблокувати військове командування.

Нагадаємо, нещодавно про переговори у Кремлі щодо можливості ядерного удару по Україні підтвердило також авторитетне видання The New York Times.

Однак той факт, що вищі російські військові керівники навіть брали участь у дискусіях, занепокоїв адміністрацію президента США Джо Байдена, оскільки показав, наскільки розчаровані російські генерали своїми невдачами на місцях, і припускає, що завуальовані погрози Путіна застосувати ядерну зброю можуть бути не просто словами, — пише видання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?