Команда Путіна зробила скандальну пропозицію Україні щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Путіна зробила скандальну пропозицію Україні щодо Донбасу

Команда Путіна зробила скандальну пропозицію Україні щодо Донбасу
Джерело:  online.ua

Російська сторона вимагає зняти офіційного представника України Галину Третьякову у делегації ТКГ і замінити її Віктором Медведчуком. Таку заяву зробив представник української делегації в ТКГ Сергій Гармаш.

Джерело: Facebook Сергія Гармаша

"Тепер вони (російська сторона – ред.) вже диктують нам, кого включити в нашу делегацію. Вони тільки хочуть мати справу з кумом Путіна", - заявив він.

Гармаш називає поясненням цих наполягань те, що Росія просто не в змозі придумати розумні причини, які пояснюють невиконання рішень нормандського квартету про обмін полоненими та відкриття КПВВ у Щасті та Золотому.

“Тому абсолютно абсурдні, спочатку висуваються неможливі вимоги для блокування роботи підгрупи", - переконаний він.

Минулого тижня Сергій Гармаш повідомляв, що окупанти вимагають з незаконно утримуваних в місцях позбавлення волі українців гроші за проживання.

"Тюремники ОРДЛО пішли по беззаконню. З Донецька повідомляють: із незаконно утримуваних в місцях позбавлення волі заручників вимагають гроші "за проживання": вугілля, дрова, їжу. Тобто, вимагають, щоб родичі ув'язнених перераховували гроші на карту і, нібито, на ці гроші їх будуть "утримувати".

Він додав, що в’язнів, які відмовляються виконувати вищевказані умови адміністрації, позбавляють можливості користуватися телефоном, переводять на триразове харчування, в сенсі, годують три рази на тиждень.

Ситуація на Донбасі за останні дні

Вчора ми повідомляли, що під час одного з обстрілів один військовослужбовець ООС смертельно поранений. В Штабі кажуть, що наразі стан його здоров’я можна характеризувати як задовільний.

“Завдяки зусиллям українських воїнів рубежі наших підрозділів залишилися незмінними. Наші захисники відкривали вогонь у відповідь та змусили противника припинити обстріли, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння», — йдеться у повідомленні Штабу ООС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?