Команда Путіна звинуватила Чехію у вибухах на військових складах
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Путіна звинуватила Чехію у вибухах на військових складах

Команда Путіна звинуватила Чехію у вибухах на військових складах
Джерело:  online.ua

Команда очільника Кремля Володимира Путіна почала стверджувати, що влада Чехії сама винна у тому, що на військових складах у Врбетіце стали можливими вибухи, тому що приміщення були здані в оренду приватній компанії і "не контролювалися" державою. З такими гучними звинуваченнями виступила офіційна представниця МЗС РФ Марія Захарова.

Джерело: "ТАСС"

Як команда Путіна прокоментувала вибухи у Чехії

"Під час розслідування з’ясувалася фантастична річ: гетьман Злінського краю не знав, що з 2006 року склад не використовується армією, а Міноборони Чехії здає приміщення складу приватним компаніям, що торгують зброєю. Уявляєте, величезна кількість зброї на складах, з 2006 до 2014 року, вісім років, взагалі без будь-якого контролю з боку чеської влади", - почала ствреджувати російська дипломатка.

За словами Марії Захарової, нібито про це не було відомо Чеському гірничому управлінню, яке повинне було організовувати перевірки вибухівки на складі, поліція їх також не здійснювала, і на складах "порушувалися всі норми безпеки".

Що відомо про вибухи в Чехії

Нещодавно влада Чехії офіційно звинуватила Росію у організації вибуху, що стався 16 жовтня 2014 року на складах озброєння у східній частині Чехії, та призвів до численних руйнувань і загибелі двох місцевих жителів.

Що важливо розуміти, звинувачення з боку Праги пролунали лише через 6,5 років після цієї диверсії.

Обидва вибухи сталися на майданчиках, орендованих компанією Imex Group – легальним продавцем зброї.

Місцеві журналісти припускають, що вибух був, цілком ймовірно, організований, щоб зірвати постачання зброї, у тому числі в Україну.

Читайте також:

  • Влада Чехії заявила, що видворення командою очільника Кремля Володмира Путіна 20 співробітників посольства у Москві у відповідь на висилку Праги 18 російських співробітників посольства стало сильнішою реакцією, ніж очікувалося.

  • Чехія закликає країни ЄС негайно вислати дипломатів РФ.

  • Литва пропонує захистити Україну від РФ новими санкціями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?