Команда Зеленського невідкладно вирушила в США для підготовки його зустрічі з Байденом
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Зеленського невідкладно вирушила в США для підготовки його зустрічі з Байденом

Команда Зеленського невідкладно вирушила в США для підготовки його зустрічі з Байденом
Джерело:  online.ua

Офіційні Вашингтон і Київ почали підготовку до першої особистої зустрічі президентів США і України Джо Байдена і Володимира Зеленського. В Вашингтон вже невідкладно прибули члени команди українського лідера.

Джерело: Facebook глави МЗС Дмитра Кулеби

Готувати візит Зеленського в Вашингтон вирушили міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба і керівник Офісу президента Андрій Єрмак. Там вони проведуть зустрічі з ключовими представниками команди Байдена. У їх числі: радник президента США з нацбезпеки Джейкоб Салліван, держсекретар Ентоні Блінкен, сенатори і американські аналітики.

Кулеба, коментуючи майбутній візит Зеленського в Вашингтон, запевнив, що президент України буде вести переговори з Байденом в сильній позиції, оскільки відправиться в США відразу ж після наймасштабнішої в історії України міжнародної події - саміту Кримської платформи, на який до Києва приїдуть понад три десятки союзників і партнерів України, в числі яких буде присутня висока делегація з США.

"У президентів є низка великих тем. Але якими б вони не були, не буде ніяких" підвищених тонів "або якогось шантажу. Буде розмова союзників, які спільно працюють над вирішенням складних проблем безпеки і процвітання України, Європи та євроатлантичного простору", - підкреслив глава МЗС України.

Зустріч Зеленського і Байдена

Байден запросив Зеленського на переговори в Білий дім на 30 серпня. У центрі уваги їх зустрічі буде питання безпеки, тобто Нормандський формат, Донбас, Крим, питання американських інвестицій в Україну, розвиток торгівлі і реформи. На порядку денному і Північний потік-2.

Також на Банковій анонсували, що Зеленський і Байден за підсумками зустрічі підпишуть низку документів. Серед них угоди про партнерство в оборонній сфері та співпраці в космічній галузі.

Важливо відзначити, що президент України стане другим після канцлерки Німеччини лідером з Європи, який відвідає США на запрошення президента Байдена

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?