США готують "амбітний порядок денний" на візит Зеленського і переговори
Категорія
Політика
Дата публікації

США готують "амбітний порядок денний" на візит Зеленського і переговори

США готують "амбітний порядок денний" на візит Зеленського і переговори
Джерело:  online.ua

Американська влада готує “дуже амбітний порядок денний” на офіційний візит президента Володимира Зеленського в Сполучені Штати, під час якого передбачається зустріч із Джо Байденом.

Джерело: РБК-Україна

За словами радника Державного департаменту Дерека Шолле, на переговорах передбачено обговорення теми “Північного потоку-2”, а також безлічі інших питань, які потребують проведення глибоких дискусій.

Адміністрація США наразі повністю віддана українському суверенітету, територіальній цілісності, незалежності.

“Це основа нашого підходу до України в цілому і "Північного потоку-2" зокрема... І ми з великим нетерпінням чекаємо продовження наших розмов вже під час візиту президента Зеленського до Вашингтона, який, сподіваюся, відбудеться дуже скоро”, - пояснив дипломат.

Водночас він звернув увагу, що не має інформації щодо конкретних дат візиту Зеленського на американський континент. Важливо, аби він з лідером Байденом провів всеосяжну зустріч, яка вирішить проблеми.

“Ми будемо працювати над колом питань, які, сподіваємося, зможемо вирішити на цій зустрічі, це те, для чого зустрічі призначені. Ми будемо ставити дуже амбітну повістку для цієї зустрічі. Але ця зустріч - це тільки один момент. Ми хочемо витратити наступні кілька років, щоб зробити наші відносини ще міцнішими”, - додав Шолле.

Він відкинув ідею про свідоме затягування з американського боку такого візиту нібито через останні події навколо НАК “Нафтогаз”, де змінили керівництво.

Зеленський і Байден

За неофіційною інформацією з джерел наголошується, що ще після перших телефонних переговорів очільника ОПУ Андрія Єрмака з заступником держсекретаря США Вікторією Нуланд в червні Вашингтон та Київ тричі узгоджували тексти своїх повідомлень.

Під час цих погоджень, як стверджують інсайдери, Білий дім викреслив слово "липневий" з українського повідомлення, в якому говорилося, що Єрмак і Нуланд обговорювали майбутній візит Володимира Зеленського до Штатів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?