Зеленський висунув вимогу ЄС щодо членства України
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський висунув вимогу ЄС щодо членства України

Зеленський висунув вимогу ЄС щодо членства України
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський під час зустрічі у Батумі з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем висунув нову вимогу офіційному Брюсселю - він хоче, щоб ЄС розглянув питання європейської перспективи України на саміті лідерів Євросоюзу.

Джерело: пресслужби Офісу президента

Зеленський хоче, щоб ЄС переглянув перспективу членства України

На переконання українського лідера, першим кроком на шляху до членства України, Грузії та Молдови в Європейському Союзі має стати визнання європейської перспективи цих держав відповідно до статті 49 Договору про ЄС.

 Володимир Зеленський звернув увагу на те, що декілька членів Європейського Союзу вже офіційно підтримали європейську перспективу нашої країни.

"Я також запропонував президенту (Шарлю) Мішелю винести питання європейської перспективи на розгляд Європейської ради", – наголосив президент.

За словами глави держави, формат "Асоційованого тріо" України, Грузії та Молдови допоможе їм швидше наближатися до Євросоюзу.
Як уже згадувалося раніше, під час першого саміту "Асоційованого тріо" у Батумі президенти України, Грузії та Молдови підписали Декларацію щодо європейської інтеграції.

"Декларація визначає, що угоди про асоціацію з ЄС є ключовими дорожніми картами реформ, і продовження їхньої імплементації становить основу для зміцнення політичної асоціації та подальшого поглиблення економічної та галузевої інтеграції трьох асоційованих партнерів з Євросоюзом.
 У ній зазначають, що надання трьом асоційованим партнерам європейської перспективи буде для них потужним стимулом до ще глибших реформ", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, Володимир Зеленський публічно дорікнув ЄС, який почав загравати з офіційною Москвою.

"Якщо Брюссель та ЄС не демонструють залізну підтримку європейських прагнень трьох наших країн, тоді дехто демонструє залізні м’язи своєї зброї біля трьох наших державних кордонів. І це, на мою думку, загроза не лише для наших трьох країн, а й для всього континенту… Ми хочемо, аби територія Європейського Союзу стала більшою", - наголосив Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?