Команда Зеленського виконала вимогу ЄС щодо Нафтогазу
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Зеленського виконала вимогу ЄС щодо Нафтогазу

Команда Зеленського виконала вимогу ЄС щодо Нафтогазу
Джерело:  online.ua

Наглядова рада НАК "Нафтогаз України" погодилася на пропозицію Кабміну продовжити працювати ще рік. Всі шестеро членів наглядової ради, п'ятеро з яких раніше заявили про припинення повноважень, заявили про готовність співпрацювати з новим головою правління Юрієм Вітренко, який на цій посаді замінив звільненого Андрія Коболєва.

Джерело: засідання Кабміну

19 травня під час засідання уряду глава наглядової ради "Нафтогазу" Клер Споттісвуд заявила про згоду всіх членів продовжити контракти на умовах, запропонованих Кабміном.

"Ми раді, що минулого тижня нам вдалося провести конструктивну і плідну зустріч з прем'єр-міністром, паном Єрмаком та іншими. Ми повністю поділяємо спільну мету - захистити інтереси Нафтогазу і забезпечити стабільність його діяльності. Всі п'ятеро з нас готові прийняти пропозицію про повторне призначення терміном до одного року на тих же умовах, які були в наших попередніх контрактах ", - заявила Споттісвуд.

Вона підкреслила, що наглядова рада буде уважно розглядати будь-які хороші ідеї команди Вітренко і при оцінці цих пропозицій виходити з того, який вони мають сенс для Нафтогазу, країни та чи доступні вони. Споттісвуд зазначила, що наглядова рада розуміє важливість держкомпанії для бюджету України.

"Вважаємо за необхідне зберегти діючий склад правління. Як я сказала на нашій зустрічі на минулому тижні, це не тільки найкраща команда, яка коли-небудь була в цій компанії, але і дійсно команда світового класу. Нам пощастило з ними. Ми відкриті для пропозицій нових кандидатур в члени правління ", - підсумувала Споттісвуд.

Відставка наглядової ради Нафтогазу - що відомо

30 квітня, після звільнення Коболєва, п'ять членів наглядової ради Нафтогазу - Клер Споттісвуд, Бруно Лескуа, Людо Ван дер Хейдені, Юлія Ковалів і Наталія Бойко - публічно оголосили про припинення своїх повноважень. У складі наглядової ради таким чином залишився тільки громадянин США Роберт Бенш, а наглядова рада залишилася без кворуму для прийняття важливих рішень.

Європейський Союз, Європейський банк реконструкції і розвитку, Європейський інвестиційний банк, Світовий банк і Міжнародна фінансова корпорація, посли країн G7 висловили стурбованість у зв'язку зі звільненням голови правління НАК "Нафтогаз України" і відставкою наглядової ради компанії. Вони вимагали, щоб команда Зеленського негайно врегулювала це питання.

Уряд України на вимогу ЄС запропонував наглядовій раді продовжити роботу ще протягом року. Там погодилися, хоча до цього члени наглядової ради визнавали, що їм буде складно працювати з новим главою НАК Вітренко через його негативну оцінку їх діяльності.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?