На Заході назвали "зрадою" звільнення Коболєва з Нафтогазу
Категорія
Україна
Дата публікації

На Заході назвали "зрадою" звільнення Коболєва з Нафтогазу

На Заході назвали "зрадою" звільнення Коболєва з Нафтогазу
Джерело:  online.ua

Міжнародні гравці, які є партнерами офіційного Києва, сприйняли те, в який спосіб звільнили очільника НАК "Нафтогаз" Андрія Коболєва, як "зраду" та "дискредитацію західних стандартів". З таким коментарем виступив західний дипломат, який говорив на умовах анонімності.

Джерело: "ЄП"

Чому Захід критикує звільнення Коболєва

Як стверджує співрозмовник видання, кадрова ротація проведена так, що викликає серйозні питання щодо її мотивів.

"Це звільнення (Коболєва з посади голови правління - ред.) не має сенсу, окрім варіанта, якщо хтось намагається поставити такого нового керівника, який буде обслуговувати їхні особисті або політичні інтереси. З точки зору корпоративного управління, такий крок є дуже проблемним", - заявив дипломат.

Він звернув увагу на те, що саме реформа корпоративного управління - одна з тих, які з найбільшими зусиллями просували останні 7 років.

"Ми завжди відстоювали інституції, а не конкретних особистостей, а те, що зараз роблять, завдає шкоди саме інституції, бо оминає всі процедури, передбачені для її створення. Викликає стурбованість той факт, що уряд як головний акціонер не врахував думку наглядової ради", - зазначає дипломат.

За його словами, згідно з правилами, саме наглядова рада має звільняти голову правління "Нафтогазу".

"Проте уряд спершу розпустив наглядову раду, далі звільнив голову правління, і тепер, схоже, відновить наглядову раду", - дивується співрозмовник видання. "Серед донорів та міжнародних партнерів (цей крок) викликав відчуття "зради", ніби уряд намагається дискредитувати західні стандарти управління", - додає співрозмовник видання.

Що важливо розуміти, міжнародні партнери України не вважають виправданим те, що формальною підставою для звільнення стали фінансові результати компанії.

"Це - новий поворот у спробах здійснювати контроль над державними підприємствами", - підсумував дипломат.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?