Командири НАТО зустрілися з Залужним на польському кордоні — The Guardian
Категорія
Україна
Дата публікації

Командири НАТО зустрілися з Залужним на польському кордоні — The Guardian

Командири НАТО зустрілися з Залужним на польському кордоні — The Guardian
Джерело:  online.ua

Деякі з найвищих військовослужбовців НАТО зустрілися головкомом ЗСУ Валерієм Залужним у секретному місці на польсько-українському кордоні.

Джерело: The Guardian

На кордоні відбулася нарада Залужного з командирами НАТО

Видання пише, що «військова рада» відбулася 11 днів тому. Залужний взяв із собою всю свою команду.

З боку НАТО на зустрічі були верховний головнокомандувач Обʼєднаних сил НАТО в Європі генерал Каволі та начальник Штабу оборони Великої Британії Тоні Радакін.

Мета п’ятигодинної зустрічі полягала в тому, щоб допомогти перезавантажити військову стратегію України – головним питанням порядку денного було те, що робити з прогресом контрнаступу України, плани бою на зиму, а також довгострокова стратегія на 2024 рік.

Зустріч відбулася після того, як адмірал Тоні Радакін поїхав до Києва, де він провів неофіційну 45-хвилинну зустріч з українським президентом Володимиром Зеленським.

За словами видання, метою було краще зрозуміти стратегію України та те, як захід може допомогти.

Секретар Ради національної безпеки країни Олексій Данілов заявив, що Залужний після зустрічі на кордоні сказав йому, що Радакін «це наш хлопець».

Британські джерела неохоче повідомляють про підсумки зустрічі на кордоні. Але захід свідчить про те, що в результаті дискусій стратегія змінилася.

Я думаю, ви бачите, що вони зосереджені на Запорізькому фронті, — сказав один інсайдер на тлі повідомлень про нові українські атаки, спрямовані на місто Токмак.

Читайте також:

  • В ЄС стурбовані загрозою зменшення військової підтримки Україні з боку США – Bloomberg

  • Контрнаступ йде важко, але щодня просуваємося вперед — Данілов

  • Це марафон. У Пентагоні прокоментували темп контрнаступу ЗСУ

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?