Командувач ССО попередив про загрозу вторгнення Росії в кожну область
Категорія
Україна
Дата публікації

Командувач ССО попередив про загрозу вторгнення Росії в кожну область

Командувач ССО попередив про загрозу вторгнення Росії в кожну область
Джерело:  online.ua

Командувач Сил спеціальних операцій Григорій Галаган, аналізуючи поточну ситуацію в регіоні, заявив, що Україна має бути готовою відбивати вторгнення Росії не тільки в областях, що знаходяться на межі з тимчасово окупованою територією, але й в інших. Про це він розповів Українському центру безпеки і співпраці.

Джерело: пресцентр УЦБС

Згідно з українським законодавством, основною структурою, яка несе відповідальність за організацію Руху опору у випадку можливої окупації, є саме очолювані Галаганом ССО. Їм дається право забезпечити соціальний захист людей, а також організувати сам порядок руху опору та проведення певних заходів.

"Тим більше, що у нас майже 130 районів по новому районуванню і відсутність загрози вторгнення і подальшої ескалації з боку Російської Федерації ніхто не гарантує. Ми повинні бути готові, в кожній області", - заявив Галаган.

Він вважає, що питання організації спротиву - це важливий момент і важливий аспект діяльності ССО. Командувач також акцентував на тому, що, не зважаючи ні на що, Україна здобула серйозний бойовий досвід за осанні 7 років, тож вже може не лише дослухатися до міжнародних партнерів, але й ділитися власними навиками.

Україна стає рівнозначним партнером НАТО, оскільки має досвід бойових дій

Галаган зазначив, що далеко не кожна в світі і регіоні країна бере участь в бойових діях, тому Україна вже переходить на рівень “рівний-рівному”.

“Україна стає рівнозначним партнером. Один із підрозділів Сил спеціальних операцій Збройних сил України вже перебуває на бойовому чергуванні у складі сил швидкого реагування НАТО”.

На запитання про те, яким бачить майбутнє ССО, Галаган відповів:

“Це потужні Збройні сили, які є членами НАТО і які виконують місії по всьому світу”.

Він також дав пояснення тому, що означає синхронізація зі стандартами НАТО, яка поволі впроваджується в українському війську. Йдеться, крім іншого, про сумісність техніки, озброєння та спорядження. Галаган сподівається на те, що до 2024-го 25-го років, військовослужбовці ССО вже могли б у повному складі брати участь в чергування в Силах швидкого реагування НАТО.

Читайте також:

  • Бойовики заблокували в Донецьку готель з представниками СММ ОБСЄ.

  • Франція та Німеччина були проти залучення США до нормандського формату — Лавров.

  • Місія ОБСЄ відновила патрулювання на Донеччині.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?