Комісія Мінкульту почала інспекцію Лаври. Фото наслідків безоплатного користування святинею УПЦ МП
Категорія
Культура
Дата публікації

Комісія Мінкульту почала інспекцію Лаври. Фото наслідків безоплатного користування святинею УПЦ МП

Комісія Мінкульту почала інспекцію Лаври. Фото наслідків безоплатного користування святинею УПЦ МП
Джерело:  online.ua

Комісія Мінкульту вражена наслідками користування Києво-Печерською Лаврою представниками УПЦ МП та хоче відкрити кримінальне провадження.

Джерело: МКІП

Наслідки безоплатного користування Лаврою представниками УПЦ МП

Міністерство культури та інформаційної політики повідомило, що у середу, 12 квітня, комісія розпочала перевірку Києво-Печерської лаври.

Комісія МКІП нарешті працює (у Києво-Печерській Лаврі, - ред.), хоч і не без перешкод. Фіксуємо заявою про злочин за ст. 298 ККУ "Незаконне проведення пошукових робіт на об'єкті археологічної спадщини, знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини, — зазначили у відомстві.

Також комісія оприлюднила фото, на яких зображено наслідки користування Лаврою представниками УПЦ МП.

Як пройшла перевірка Лаври 30 березня

З 30 березня представники УПЦ МП мали залишити Києво-Печерську Лавру. З самого ранку біля монастиря почали приходити віряни УПЦ МП.

Вони заблокували комісії Мінкульту прохід до церкви, не допускаючи представників комісії, яка мала перевірити дві будівлі монастиря, всередину.

Повідомляється, що на місці працюють правоохоронці, які слідкують за порядком та запобігатимуть можливим провокаціям.

Зазначається, що голову комісії Мінкульту Мар’яну Томин переслідували та жорстко облаяли віряни.

Раніше Митрополит Павло "Паша Мерседес" відреагував на рішення про виселення представників УПЦ МП із лаври та почав погрожувати та проклинати президента України Володимира Зеленського.

Він заявив, що "бог не пробачить" президенту виселення УПЦ МП з Лаври.

За цей час представники УПЦ МП таки почали вивозити своє майно з території Лаври, при тому подавши позов до суду через виселення з монастиря.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?