УПЦ МП сподівається на “неупереджене розслідування” щодо митрополита Павла
Категорія
Україна
Дата публікації

УПЦ МП сподівається на “неупереджене розслідування” щодо митрополита Павла

УПЦ МП сподівається на “неупереджене розслідування” щодо митрополита Павла
Джерело:  online.ua

В УПЦ МП закликали провести “справедливий та неупереджений суд” стосовно Митрополита Павла. Там запевняють, що він ні в чому не винен та з самого початку молився за ЗСУ та засуджував російську агресію.

Джерело: УПЦ МП

В УПЦ МП заявили про невинність Митрополита Павла

В УПЦ МП відреагували на повідомлення СБУ про досудове розслідування стосовно екснамісника Києво-Печерської Лаври Павла Лебедя.

З метою “спростування неправдивої інформації та упередження спекуляцій” щодо підозри про виправдовування Митрополитом Павлом збройної агресії РФ, в УПЦ переконують, що від початку повномасштабного вторгнення РФ митрополит Павло нібито засуджував збройну агресію РФ та молився за ЗСУ.

Митрополит Павел завжди засуджував збройну агресію, молився за мир, здоров’я воїнів Збройних сил України та усіх, хто постраждав від війни, – йдеться у заяві.

Там також зазначили, що Митрополит Павло вважає, нібито кримінальне провадження відносно нього є “сфабрикованим” та “спрямованим на його усунення як керівника релігійної організації”.

У заяві наголосили, що Митрополит Павло заявив про співпрацю зі слідством з метою доведення своєї “невинуватості”.

В УПЦ МП наголосили на важливості справедливого суду і висловили сподівання про його “неупередженість”.

Право на справедливий суд займає основне місце у системі глобальних цінностей демократичного суспільства, тому сподіваємося на неупередженість, повноту досудового розслідування та справедливого судового розгляду у кримінальному провадженні, – написано в заяві.

Підозра та розслідування стосовно Митрополита Павла

1 квітня СБУ вручила підозру колишньому наміснику Києво-Печерської Лаври митрополиту УПЦ МП Павлу Лебідю. Його підозрюють в розпалюванні міжрелігійної ворожнечі та виправданні збройної агресії РФ.

30 березня Павло записав звернення, де заявив, що "бог не пробачить" президенту України Володимиру Зеленському виселення УПЦ МП з Лаври.

За інформацією представників спілки православних журналістів, Шевченківський райсуд Києва обрав запобіжний захід митрополиту Павлу у вигляді знаходження під домашнім арештом на строк 60 діб.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?