Комітет ПАРЄ визнав Росію диктатурою
Категорія
Світ
Дата публікації

Комітет ПАРЄ визнав Росію диктатурою

Комітет ПАРЄ визнав Росію диктатурою
Джерело:  online.ua

Комітет Парламентської асамблеї Ради європи з правових питань та прав людини на офіційному рівні підтвердив той факт, що Російська Федерація перетворилася на диктатуру. Окрім того, у ПАРЄ занепокоєні легітимністю поправок до конституції РФ, які дозволили главі Кремля Володимиру Путіну залишатися при владі до 2036 року.

Джерело: ПАРЄ

Комітет ПАРЄ визнав, що Росія стала диктатурою

Величезна влада президента, що виникла внаслідок надзвичайно тривалого терміну перебування на посаді в поєднанні з відсутністю будь-яких стримувань і противаг, таких як сильний парламент, незалежна судова система, вільні засоби масової інформації та активне громадянське суспільство, перетворила Російську Федерацію на фактичну диктатуру, – зазначають у ПАРЄ.

Європейські парламентарі також звертають увагу на те, що "відмова від обмеження терміну повноважень для чинного президента порушує як російську конституцію, так і міжнародні правові принципи".

Що у ПАРЄ говорять про вторгнення РФ в Україну

Як зазначають у ПАРЄ, повномасштабна агресія Росії проти України та її наслідки підтверджують той факт, що диктатури "становлять загрозу міжнародному миру та безпеці, територіальній цілісності та політичній незалежності їхніх сусідів", тому "відновлення демократії в Росії відповідає інтересам насамперед народу Росії, а також Європи і всього світу".

Окрім того, наголошується, що Комітет буде всіляко підтримувати майбутній спеціальний міжнародний кримінальний трибунал для притягнення команда російського диктатора Володимира Путіна до відповідальності за її дії, починаючи з незаконної анексії Криму, війни на Донбасі та збиття літака рейсу MH17.

Згідно з останніми даними, повноцінні дебати у ПАРЄ з цього приводу заплановані на жовтень 2023 року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?