Компанія Джеффа Безоса Blue Origin позивається до NASA
Категорія
Технології
Дата публікації

Компанія Джеффа Безоса Blue Origin позивається до NASA

Компанія Джеффа Безоса Blue Origin позивається до NASA
Джерело:  online.ua

17 серпня офіційно стало відомо, що компанія американського мільярдера Джеффа Безоса Blue Origin позивається до Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору уряду США (NASA) через незгоду з рішенням передати SpaceX Ілона Маска контракт на будівництво місячного модуля.

Джерело:  ВВС

Мільярдер Джефф Безос позивається до NASA

"Ми переконані, що проблеми, виявлені в цій закупівлі, та її результати повинні бути вирішені для відновлення справедливості, створення конкуренції та забезпечення безпечного повернення Америки на Місяць", - заявили представники Blue Origin.

Що важливо розуміти, команда Джеффа Безоса публічно звинувачує NASA в "незаконній і неналежній оцінці" її пропозицій під час проведення тендеру. За її словами, з укладеною угодою існують "серйозні проблеми". Компанія мільярдера вважає її несправедливою.

Під час підписання угоди зі SpaceX керівництво NASA офіційно заявило, що поточний бюджет космічного агентства не дає можливості йому обрати дві компанії, оскільки Конгрес надав лише 850 млн доларів з передбачуваних 3,3 млрд для реалізації проєкту.

Згідно з останніми даними, NASA повинне відповісти на судовий позов до 12 жовтня. Представники SpaceX поки відмовляються коментувати позов компанії Джеффа Безоса.

Як уже згадувалося раніше, Джефф Безос запропонував покрити витрати NASA на суму до 2 мільярдів доларів в обмін на контракт для його компанії Blue Origin на виготовлення місячного посадкового модуля. Однак американський уряд вирішив відхилити пропозиції засновника компанії Blue Origin.

Читайте також:

  • Джефф Безос активно просуває ідею відправити всю промисловість, яка забруднює навколишнє середовище, на орбіту.

  • Мільярдер Джефф Безос намагається підірвати репутацію Ілона Маска: важливі подробиці читайте в нашому матеріалі.

  • Головний виконавчий директор Google Сундар Пічаї неочікувано для всіх відверто зізнався, що заздрить засновнику Amazon Джеффу Безосу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?