Джефф Безос планує вивести всю промисловість на орбіту
Категорія
Технології
Дата публікації

Джефф Безос планує вивести всю промисловість на орбіту

Джефф Безос планує вивести всю промисловість на орбіту
Джерело:  online.ua

Після короткого польоту до кордону космосу найбагатший чоловік планети Джефф Безос повернувся на Землю з ідеєю відправити всю промисловість, яка забруднює навколишнє середовище, на орбіту. Експерти припускають, що так на нього вплинув вид планети з висоти 107 кілометрів, так званий "ефект огляду", відчуття вразливості земної кулі.

Джерело: Gizmodo

Джефф Безос має ідею вивести всю промисловість на орбіту

Засновник Amazon і Blue Origin неочікувано для всіх почав перейматися проблемками екології та виробничих потужностей, які негативно впливають на планету. Бізнесмен звернув увагу на те, що готовий боротися негативними наслідками виробництва і схоже, має для цього рішення.

"Це єдина планета, одна на всіх, і така тендітна... Ми живемо на такій чудовій планеті. Неможливо уявити, наскільки тонкий шар у атмосфери, якщо дивитися з космосу. Ми живемо на ній, і вона здається великою. Здається, що атмосфера величезна, і ми можемо нехтувати нею та недбало поводитися", – заявив мільярдер під час інтерв'ю NBC News.

На переконання Джеффа Безоса, наразі є лише одне рішення, яке може суттєво змінити ситуацію на краще. Бізнесмен стверджує, що нам необхідно взяти всю важку промисловість, яка забруднює планету, і відправити її у' космос. Як стверджує мільярдер, щоб досягти цієї мети знадобиться дуже багато років, однак почати потрібно прямо зараз.

Ідею Джеффа Безоса вже розкритикували фахівці

Експерти вже вказали на декілька суттєвих мінусів, які буде далеко не просто вирішити.

Насамперед йдеться про виробництво в умовах невагомості, як і виведення його за межі Землі, що обійдеться в астрономічну суму.

Окрім того, необіхдно буде вирішити масу логістичних проблем, навчити персонал та налагодити інфраструктуру.

"Для того, щоб доставляти сировину на орбіту, а готовий продукт на Землю, ракетам типу Starship від SpaceX доведеться курсуватимуть туди й назад у темпі автобусних маршрутів, а негативний вплив на атмосферу, який вони спричиняють, може легко перевершити забруднення від виробництва на планеті", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?