Компанія з Волині продавала РФ засоби для виробництва підводних човнів
Категорія
Україна
Дата публікації

Компанія з Волині продавала РФ засоби для виробництва підводних човнів

Компанія з Волині продавала РФ засоби для виробництва підводних човнів
Джерело:  online.ua

СБУ повідомила про викриття волинської компанії, яка постачала Росії комплектуючі для виробництва підводних човнів.

Джерело: СБУ

СБУ ліквідувала продаж РФ стратегічно важливої продукції з України

У службі розповіли, що до організації оборудки причетний керівник однієї з волинських компаній, яка виготовляє високотехнологічні вироби для опорно-поворотних механізмів.

Ця продукція використовується для виробництва важкої техніки, у тому числі підводних човнів. Саме ці деталі продавали в РФ.

Під час обшуків на виробництві та у помешканнях фігурантів виявлено:

  • комп’ютерну техніку, мобільні телефони і документи із доказами незаконної діяльності;

  • гроші, одержані злочинним шляхом.

Наразі правоохоронці встановлюють всі обставини злочину у межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (пособництво провадженню господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором).

Керівнику волинського підприємства-виробника планується повідомлення про підозру.

Як працювала нелегальна оборудка

Для маскування незаконної діяльності зловмисники задіяли афілійовану фірму на території однієї з європейських країн. Зафіксовано, що керівник цієї фірми співпрацює з терористичними організаціями «л/днр», - зазначили в СБУ.

Схема полягала в тому, щоб іноземна комерційна структура закуповувала продукцію українського заводу нібито для своїх потреб, а потім переправляла її кінцевим замовникам в Росію.

Як показали наявні дані, з початку повномасштабного вторгнення ділки нелегально «експортували» майже 200 тис. одиниць критично важливих виробів, - зазначили правоохоронці.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?