Компанії Сергія Бубки в Росії продовжують працювати на армію РФ — Bihus.Info
Категорія
Україна
Дата публікації

Компанії Сергія Бубки в Росії продовжують працювати на армію РФ — Bihus.Info

Компанії Сергія Бубки в Росії продовжують працювати на армію РФ — Bihus.Info
Джерело:  online.ua

Не зважаючі на відкрите влітку цього року кримінальне провадження проти спортсмена Сергія Бубки та його брата за пособництво окупаційній армії РФ, він залишається членом НОК та продовжує заробляти на контрактах для російської армії. 

Джерело:  Bihus.Info

Що відомо про злочинні заробітки Бубки на контрактах для армії РФ 

За інформацією журналістів видання, підконтрольна братам Бубкам російська компанія "Монблан" працює на окупованих Росією територіях та здійснює поставки пального для злочинної армії РФ.

Тільки протягом травня цього року компанія братів уклала контрактів на поставки пального армії РФ на 800 тис рублів.

При цьому сам Бубка жодним чином не прокоментував знайдені розслідувачами документи.

Водночас міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт, який паралельно є президентом НОК (до листопада 2022-го року на цій посаді був Бубка), заявив, що одразу поговорив з олімпійським чемпіоном: "Бубка Сергій Назарович відповів, що він готує позов до суду, буде захищати свою честь".

Проте в Bihus.Info підкреслили, що за півтора місяці жодного позову від Бубки до них не надійшло. А російські компанії, де він значиться співзасновником, за даними журналістів, продовжили співпрацювати з окупантами.

У Bihus.Info підкреслюють, що знайшли ще два свіжих контракти, які підтверджують цю співпрацю.

Так, 27 липня "Фірма Монблан" уклала угоду ще на 73 тисячі рублів - компанія за ці гроші продає пальне так званому казначейству так званої "ДНР". Схема така, як і в попередніх контрактах: продають талони, які можна використати на заправках "Монблану", - пояснює Bihus.Info.

Журналісти також дізнались, що командування злочинної армії РФ підписало новий контракт з іншою російською компанією, де офіційно співвласниками також є Сергій Бубка та його брат.

Йдеться про фірму "Спортивный клуб Сергея Бубки", основний вид діяльності якої зараз торгівля. Це також клон української компанії, яка була створена Бубками ще в 90-их роках у Донецьку, - пояснюють журналісти розслідувачі.

Повідомляється, що 3 липня "Спортивный клуб Сергея Бубки" з так званим медичним відділом так званого міністерства внутрішніх справ так званої "ДНР" підписали контракт на 2 тисячі 250 рублів. За ці гроші компанія має поставити окупантам гумові кліше для печатки.

При цьому, додають журналісти, в російських реєстрах світиться російський податковий номер Сергія Бубки.

Вони нагадують, що, попри оприлюднені документи, відкриті кримінальні провадження та суспільний резонанс, Бубка досі лишається членом НОК.

У відповідь на запит Bihus.Info у НОК заявили, що не можуть виключити Бубку з організації, оскільки він є членом Міжнародного олімпійського комітету.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?