У Києві пройде етнозахід Країна Мрій
Категорія
Культура
Дата публікації

У Києві пройде етнозахід Країна Мрій

У Києві пройде етнозахід Країна Мрій
Джерело:  online.ua

З 7 по 9 липня на території UYAVA в Саду Бажань на ВДНГ в Києві пройде масштабний етнічний музикальний фестиваль "Країна Мрій".

Джерело: "Суспільне"

Що відомо про цьогорічний фестиваль Країна мрій  

За інформацією видання, цьогоріч "Країна Мрій" представлятиме собою захопливу подорож у світ української національної ідеї, яка поєднуватиме в собі приклади сучасної і старовинної української музики, а також занурить відвідувачів у світ прадавніх звичаїв, традицій та ремесел.

Планується, що у рамках заходу виступлять українські та іноземні музиканти у жанрах фолку та worldmusic.

Зокрема, 7 липнявиступлять етнопопгурт PATSYKI Z FRANEKA і японський дует Heavenphetamine, що міксує у своїй музиці психоделічний рок 70-х, постпанк 80-х та ейсід-хаус 90-х.

Хедлайнером фестивалю виступить відома українська співачка Христина Соловій.

Також у цей день виступлять представники жанру фольк альтернативний метал CH.SH BAND (Чумацький шлях).

У неділю, 9 липня, виступить засновник фестивалю Олег Скрипка та гурт "Воплі Відоплясова" у супроводі оркестру НАОНІ.

Окрім музикальних виступів на гостей фестивалю чекають зустрічі з етномайстрами, що зберігають традиції українського рукоділля і наш національний етнічний код.

Відвідувачі заходу отримають змогу прогулятися традиційним ярмарком — Алеєю Майстрів, де на гостей очікують майстри з кераміки, ткацтва, плетіння, вишивки, писанкарства, роботи з металом, шкірою та іншим.

Команда артпростору попіклувалася про безпеку гостей — на території розташовані 2 бомбосховища. Також поруч є станція метро "Виставковий центр".

Цьогорічний фестиваль – благодійний, оскільки партнер події — організація SUPPORT AZOV, яка допомагає 3-тій окремій штурмовій бригаді ("Азов") виконувати бойові завдання на фронті.

Що відомо про фестиваль Країна Мрій 

"Країна мрій" — міжнародний фестиваль етнічної музики, який започаткували у 2004 році. Перший фестиваль відбувся на Співочому полі у Києві. Час проведення літнього фестивалю збігається з народним святом Івана Купала (кінець червня — початок липня).

Зимова Країна Мрій зазвичай припадає на Різдвяні свята. Востаннє її проводили з 18 грудня 2021 року до 9 січня 2022 року у Львові.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?