Україна представить військовий меморіал із протитанкових їжаків на фестивалі Burning Man
Категорія
Культура
Дата публікації

Україна представить військовий меморіал із протитанкових їжаків на фестивалі Burning Man

Україна представить військовий меморіал із протитанкових їжаків на фестивалі Burning Man
Джерело:  online.ua

У 2023 році під час фестивалю незалежного мистецтва Burning Man українська команда представить військовий меморіал The Hedgehog Temple ("Храм їжака" - ред.). Що важливо розуміти, це арт-обʼєкт у формі величезного їжака, зробленого з протитанкових їжаків — одного із символів оборони України під час війни з Росією. Про це розповів лідер "Спільноти бьорнерів України" Ярослав Корець.

Джерело:  Ярослав Корець

Під час фестивалю Burning Man Україна представить військовий меморіал

Як зазначає Ярослав Корець, грантові кошти на реалізацію своєї ідеї українська творча команда отримала від організаторів фестивалю.

Семиметровий «Храм їжака» зробили зі ржавого металу. Його планують заповнити сотнями протитанкових їжаків — на них розмістять історії загиблих воїнів, героїв і «просто друзів чи близьких, яких забрала війна».

Фото — facebook.com/yaroslav.korets

Окрім того, зазначається, що каркас інсталяції накриють військовою піксельною сіткою.

Військовий меморіал The Hedgehog Temple присвячений українцям, які вже ніколи не зможуть поїхати на Burning Man, бо їх забрала війна... Ми веземо на Burning Man нашу біль і горе від людських втрат. Хочемо розповісти історії наших друзів з творчої спільноти, яких забрала війна. Артисти, діджеї, музиканти, режисери, художники, айтішники, журналісти… Вони могли би бути з нами на Burning Man, але вже ніколи не зможуть це зробити через російську аргесію. В середині The Hedgehog Temple на протитанкових їжаках будуть розміщені історії загиблих героїв, воїнів, просто друзів чи близьких, яких забрала війна. — наголосив Ярослав Корець.

Фото — facebook.com/yaroslav.korets

Зверніть увагу на те, що абсолютно усі охочі мають можливість надіслати Ярославу історії своїх загиблих на війні близьких, їхній одяг, шеврони, прикраси чи будь-що, щоб це розмістили на протитанкових їжаках усередині The Hedgehog Temple.

Фото — facebook.com/yaroslav.korets

Що важливо знати про Burning Man

Burning Man — це дуже популярний восьмиденний фестиваль незалежного мистецтва, який влаштовують щорічно.

Він проходить з 1986 року в пустелі Блек-Рок у штаті Невада.

У межах фестивалю в пустелі встановлюють різні арт-обʼєкти, а наприкінці організатори заходу за традицією спалюють гігантську деревʼяну людську фігуру.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?