Компанію Маска звинуватили у знущанні над тваринами
Категорія
Світ
Дата публікації

Компанію Маска звинуватили у знущанні над тваринами

Компанію Маска звинуватили у знущанні над тваринами
Джерело:  online.ua

Компанію міліардера Ілона Маска Neuralink, що займається розробкою нейроімплантів, звинуватили у жорстокому поводженні з мавпами, які брали участь у тестуванні імплантів.

Джерело: Business Insider

У чому звинувачують компанію Маска

Скаргу до Мінсільгоспу США подала некомерційна організація Комітет лікарів за відповідальну медицину.

Neuralink звинувачують у порушенні федерального Закону про захист тварин.

Зокрема, повідомляється, що у більшості з 23 мавп, на яких випробовували імпланти, до цього спеціально були видалені окремі частини черепу для вживлення електродів до мозку.

Співробітники Neuralink та Каліфорнійського університету в Девісі не змогли надати вмираючим мавпам належну ветеринарну допомогу, використали речовину, що не має дозволу, відому як "біоклей", яка вбивала мавп, руйнуючи частини їхнього мозку, і не забезпечили психологічну допомогу мавпам, залученим до експерименту. Макаки містилися в клітинах поодинці, до їхніх черепів були пригвинчені сталеві штирі, вони страждали від "лицьових травм", судом після імплантації мозку та частих інфекцій у місцях імплантації. У деяких випадках через погіршення здоров'я Neuralink та Каліфорнійський університет у Девісі приспали мавп ще до того, як їх використали у запланованому експерименті, - зазначається у скарзі.

Комітет лікарів також повідомив, що університет відмовився оприлюднили фото та відео, пославшись на те, що воно належить компанії Neuralink.

Одним з найбільш шокуючих випадків була відстутність в однієї з мавп пальців на руках і ногах. З 23 мавп, над якими експериментували з 2017 року обидві організації, у 2020 році в живих залишилися лише сім.

В компанії Neuralink відкидають усі звинувачення, запевнюючи, що працюють з тваринами вкрай гуманно.

Фото - neuralink.com

Ми розпочали перші дослідження в Каліфорнійському університеті в Девісі, використовуючи як трупи, так і термінальні процедури. Ці тварини були включені в наш проект в день операції за нашою термінальною процедурою, тому що у них був широкий спектр станів, що раніше існували, не пов'язаних з нашим дослідженням. На додаток до раніше існуючих умов, ці тварини могли втратити пальці протягом свого життя через конфлікти з іншими мавпами. Відсутність пальців часто є результатом того, що макакі-резуси дозволяють конфлікти шляхом агресивної взаємодії один з одним, - заявляють представники компанії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?