Neuralink Ілона Маска готується до випробувань мозкових імплантів на людях
Категорія
Технології
Дата публікації

Neuralink Ілона Маска готується до випробувань мозкових імплантів на людях

Neuralink Ілона Маска готується до випробувань мозкових імплантів на людях
Джерело:  online.ua

Імпланти, які, за словами Ілона Маска, можуть дозволити паралізованим людям ходити, вже перевірили на макаках і свинях.

Джерело: Guardian

Компанія Маска буде вживляти імпланти людям в мозок

Стартап мільярдера Ілона Маска готується запустити клінічні випробування на людях.

Маск, який був співзасновником Neuralink у 2016 році, пообіцяв, що ця технологія «дозволить людині з паралічем використовувати смартфон розумом швидше, ніж тому, хто використовує великі пальці».

Компанія вже успішно імплантувала мікрочіпи зі штучним інтелектом у мозок макаки на ім’я Пейджер і свині на ім’я Гертруда, зараз шукає «директора клінічних випробувань» для проведення тестувань на людях.

«Як директор клінічних випробувань, ви будете тісно співпрацювати з інноваційними лікарями та інженерами, а також працюватимете з першими учасниками клінічних випробувань Neuralink», – йдеться в оголошенні.

Маск, найбагатша людина в світі з оцінками статків у 256 млрд доларів, заявив минулого місяця, що він обережно налаштований на те, що імпланти можуть дозволити людям з паралічем ходити.

«Я думаю, що з Neuralink у нас є шанс відновити функціональність всього тіла людини, яка має травму спинного мозку. Neuralink добре працює на мавпах, і ми насправді проводимо багато тестів і підтверджуємо, що він дуже безпечний і надійний, а пристрій Neuralink можна безпечно зняти».

Проте Маск має давній досвід забагато обіцяти щодо швидкості розвитку своїх проєктів. У 2019 році він передбачав, що пристрій буде імплантовано в череп людини до 2020 року.

Маск сказав, що пристрій буде «імплантований впритул до черепа і матиме бездротовий заряд, щоб ви виглядали та почувалися абсолютно нормально».

Neuralink раніше опублікував відео, на якому мавпа, якій імплантували чіп, грає у відеогру Pong, використовуючи лише свій розум.

Імплант складається з приладу розміром з монетку та безлічі тонких гнучких електродів, які з'єднує з клітинами мозку спеціальна машинка, схожа на швейну.

Майбутніми продуктами Neuralink мають бути нейронні чіпи, інтегровані в мозок людини з метою усунення наслідків певних хвороб мозку, розширення пам'яті, лікування паралічу, сліпоти, депресії, хвороби Паркінсона та кращого керування складними системами тощо.

Припускається можливість подумки грати у відеоігри, викликати авто Tesla, або завантажувати та відтворювати спогади.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?