Компартія Китаю затвердила одноосібне верховне лідерство Сі Цзіньпіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Компартія Китаю затвердила одноосібне верховне лідерство Сі Цзіньпіна

Компартія Китаю затвердила одноосібне верховне лідерство Сі Цзіньпіна
Джерело:  online.ua

Комуністична партія Китаю схвалила поправки до своєї конституції, спрямовані на закріплення статусу чинного лідера Сі Цзіньпіна та керівної ролі його політичних поглядів у партії.

Джерело: Reuters

У Китаї переобрали лідера компартії

Серед поправок до конституції партії — "Два встановлення", які визначають 69-річного Сі Цзіньпіна "ключовим" лідером партії, а його ідеї — як "керівні принципи майбутнього розвитку Китаю".

"Дві гарантії" забезпечують "ключовий" статус Сі в партії та централізовану владу партії над Китаєм.

Інша поправка закріпила в партійній конституції "розвиток бойового духу, зміцнення боєздатності", а також в документ вперше включили заклик до протидії та стримування "сепаратистів", які прагнуть здобути незалежність Тайваню.

Третій п'ятирічний термін керівництва зміцнить позицію Сі як наймогутнішого правителя Китаю з часів Мао Цзедуна, лідера-засновника Народної Республіки.

Голосування проводилося підняттям рук у великій залі народных зборів, де більша частина тижневого партійного з'їзду проходила за зачиненими дверима.

З'їзд завершився виконанням військовим оркестром соціалістичного гімну "Інтернаціонал".

Зазначається, що під час церемонії закриття з'їзду колишнього президента Ху Цзіньтао, який сидів поруч із Сі, вивели зі сцени.

79-річний Ху Цзіньтао, схоже, чинив опір, коли його виводили його зі сцени, — пише видання.

ХХ з’їзд Комуністичної партії Китаю розпочав роботу в Пекіні 16 жовтня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?