Конфісковане російське майно продаватимуть через "Прозорро.Продажі" — Мінекономіки
Категорія
Україна
Дата публікації

Конфісковане російське майно продаватимуть через "Прозорро.Продажі" — Мінекономіки

Міністерство економіки України
Мінекономіки

Фонд державного майна (ФДМУ) має намір реалізовувати конфісковане російське майно через онлайн-аукціони в державній електронній торговій системі "Прозорро.Продажі".

Конфісковане російське майно продаватимуть через "Прозорро.Продажі"

Рішення про продажі через систему "Прозорро.Продажі" в уряді затвердили наприкінці листопада 2023-го.

"Організатором електронних торгів з продажу санкційного майна в системі Прозорро.Продажі буде Фонд державного майна (ФДМУ). А гроші від його продажу й оренди йтимуть на рахунки Фонду ліквідації наслідків збройної агресії", — повідомляє Мінекономіки.

Там пояснили, що учасники аукціонів з продажу санкційного майна зможуть брати в них участь, зареєструвавшись через один з акредитованих в системі "Прозорро.Продажі" майданчикув. А каталог майданчиків представлено на сайті.

Вся інформація про онлайн-аукціони з продажу санкційних активів буде доступна на офіційному сайті Prozorro.

Для запуску реалізації санкційного майна, Міністерство економіки України розробило, а Кабмін ухвалив відповідні правила.

Так створюється "комплексна законодавча рамка для управління різного роду активами", повʼязаними з країною-агресоркою РФ.

За словами заступника міністра економіки України Олексія Соболева, це підвищує довіру потенційних інвесторів до системи управління публічним майном й сприяє залученню довгострокових інвестицій. А це наш пріоритет на найближчі роки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?