Конгрес США погодився розкретити дані про походження COVID-19
Категорія
Світ
Дата публікації

Конгрес США погодився розкретити дані про походження COVID-19

Конгрес США погодився розкретити дані про походження COVID-19
Джерело:  online.ua

У Палаті представників Конгресу США ухвалили рішення про розсекречення інформації щодо причетності китайської лабораторїі у місті Ухань до витоку вірусу SARS-CoV-2, яка спричинила пандемію COVID-19. Законопроєкт вже був відправлений на підпис президенту Джо Байдену. 

Джерело:  CNBC

Що відомо про витік SARS-CoV-2 з лабораторії в Ухані

На початку березня Сенат США ухвалив рішення щодо вимоги до директора Національної розвідки Авріл Хейнс розсекретити інформацію про походження інфекції-збудника захворювання COVID-19.

Конгрес США почав розглядати питання про розсекречення цієї інформації після публікації міненергетики США висновків із низьким ступенем достовірності про витік вірусу з китайської лабораторії в Ухані унаслідок нещасного випадку.

Міненергетики є одним із 18 агентств, що входять до складу розвідувального співтовариства США. Раніше у відомстві не знали, як з'явився вірус.

При цьому аналітики ФБР також дотримуються висновку, що наймовірніше поширення вірусу почалось через витік з уханської лабораторії.

ЦРУ та інше неназване агентство не визначилися, чи вірус має природне походження, чи він був розроблений в лабораторії.

Що наразі відомо про походження коронавірусу 

Вірус Covid-19 вперше був зафіксований в Ухані в 2019 році і стрімко поширився всім світом. Досі невідомо, як вірус передався людям.
Вчені роками розходяться в думках із приводу того, чи походить Covid-19 від зараженої тварини, яка передала вірус людям, або ж збудник "втік" із лабораторії в Ухані.

У 2021 році Байден наказав розвідувальному співтовариству надати оновлений аналіз того, як виникла пандемія. Спецслужби розділилися в думках щодо того, як Covid почав поширюватися серед людей, хоча вони сказали, що і природне походження, і витік із лабораторії є ймовірними.

Чотири неназвані агенції в цьому звіті за 2021 рік дійшли висновку з низьким ступенем достовірності про те, що вірус передала людям інфікована тварина.
Розвідувальне співтовариство погодилося з тим, що Covid не розроблявся як біологічна зброя, і більшість агентств вважають, що вірус не був створений за допомогою генної інженерії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?