Конгрес США включив до оборонного бюджету допомогу Україні на 300 млн доларів
Категорія
Політика
Дата публікації

Конгрес США включив до оборонного бюджету допомогу Україні на 300 млн доларів

Конгрес США включив до оборонного бюджету допомогу Україні на 300 млн доларів
Джерело:  online.ua

У Конгресі США прийняли проєкт оборонного бюджету на 2022 рік, який передбачає пропозицію щодо виділення 300 мільйонів доларів на допомогу Україні. Але конгресмени водночас пропустили деякі заходи, які мали сильну підтримку в Конгресі, зокрема пропозицію ввести обов’язкові санкції щодо російського газопроводу «Північний потік-2», який неабияк вдарить і по українській економіці.

 Джерело: Reuters

Закон про дозвіл на національну оборону 2022 року, або NDAA, передбачає 770 мільярдів доларів на військові витрати, що на 25 мільярдів більше, ніж просив президент Джо Байден, і приблизно на 5% більше, ніж минулорічний бюджет. NDAA зазвичай приймається з сильною підтримкою обох партій, і Палата представників зрештою підтримала компромісний документ.

Цьогорічний законопроєкт оприлюднений невдовзі після того, як президент США Джо Байден і президент Росії Володимир Путін провели двогодинні онлайн-переговори щодо України.

Він включає 300 мільйонів доларів для Ініціативи сприяння безпеці України, яка надає підтримку збройним силам України, 4 мільярди доларів для Європейської оборонної ініціативи та 150 мільйонів доларів для співробітництва у сфері безпеки в Балтії.

Санкції щодо "Північного потоку-2"

У ньому немає положення, яке змусило б Байдена ввести санкції щодо газопроводу "Північний потік-2" вартістю 11 мільярдів доларів для доставки російського газу безпосередньо до Німеччини. Прихильники цього заходу стверджують, що газопровід буде шкідливим для європейських союзників.

Колеги Байдена-демократи контролюють і Палату представників, і Сенат. Білий дім заявив, що підтримає санкції, якщо Росія вторгнеться в Україну, але водночас не підтримує положення, які можуть загрожувати трансатлантичним зв’язкам.

Нагадаємо, під час вчорашньої розмови глава Білого дому Байден заявив Путіну, що Вашингтон «готовий зробити те, чого не зробив у 2014 році». Такі підсумки зустрічі озвучив радник адміністрації президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван. Він додав, що Штати готові розмістити додаткові сили на території країн-союзниць на сході Європи.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?