У США вперше пропонують виділити кошти на далекобійні ракети ATACMS для України
Категорія
Політика
Дата публікації

У США вперше пропонують виділити кошти на далекобійні ракети ATACMS для України

У США вперше пропонують виділити кошти на далекобійні ракети ATACMS для України
Джерело:  online.ua

Конгрес США розробив проєкт оборонного бюджету на 2024 фінансовий рік, в якому вперше передбачене фінансування для постачання Україні далекобійних ракет ATACMS.

Джерело:  Defense News

Україна може отримати ATACMS від США

В документі йдеться про те, що 300 мільйонів доларів підуть на Ініціативу сприяння безпеці України (USAI), що дає можливість Міноборони США укладати нові контакти на виробництво зброї, яку постачатимуть Збройним силам України.

Окрім того, у доповіді, яка супроводжує законопроєкт, наголошується, що Білий дім повинен використати "не менш як 80 мільйонів доларів" з фінансування USAI на армійські тактичні ракетні системи великої дальності ATACMS.

Ба більше, Конгрес США закликає очільника Пентагона Ллойда Остіна проінформувати комітет у справах збройних сил Палати представників "про невиконані або відхилені запити на підтримку" з боку України до кінця поточного року.

Що важливо розуміти, загальний оборонний бюджет Штатів, як і передбачала адміністрація Джо Байдена, становитиме 886 мільярдів доларів, що стане найвищим показником з часів Другої світової війни.

У США уже обговорюють надання Україні ATACMS

Як повідомляє пані посла України в Штатах Оксана Маркарова, декілька тижнів тому офіційний Вашингтон несподівано "змінив тональність", коментуючи можливе надання Україні далекобійних ракет ATACMS.

Якщо до цього всі відповіді звучали як "Just forget it", тоді ми вперше почули про те, що питання обговорюється, – розповіла українська дипломатка.

Вона також додала, що переговори між Україною та США щодо політично-військових питань доволі часто є непублічними.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?