Контррозвідка Італії звинуватила 80 дипломатів РФ у шпигунстві
Категорія
Світ
Дата публікації

Контррозвідка Італії звинуватила 80 дипломатів РФ у шпигунстві

Контррозвідка Італії звинуватила 80 дипломатів РФ у шпигунстві
Джерело:  online.ua

Контррозвідка Італії Aisi дізналася, що третина російських дипломатів, акредитованих в республіці, робить все можливе, щоб зібрати секретну інформацію для своєї країни.

Джерело:  La Repubblica

Що з'ясувала контррозвідка Італії

Згідно з даними Aisi, щонайменше 80 російських дипломатів в Італії працюють на ГРУ, ФСБ, Службу зовнішньої розвідки. Що важливо розуміти, це третина російських дипломатів, акредитованих в Італії.

"Вони займаються вербуванням нових агентів і збирають секретну інформацію", - йдеться в повідомленні.

Шпигунський скандал в Італії

31 березня поліція республіки офіційно заявила, що затримала італійського та російського військовослужбовців, підозрюваних у шпигунстві.

"Група спеціальних операцій (Carabinieri del Ros) під керівництвом прокуратури Риму заарештувала капітана фрегата ВМФ Італії і офіцера Збройних сил Росії, акредитованого при посольстві РФ в Римі. Обидва звинувачуються в тяжких злочинах, пов'язаних зі шпигунством і державною безпекою", - повідомляли італійські медіа.

За словами місцевих журналістів, операцію організували після тривалого розслідування агентства внутрішньої безпеки при активній підтримці Міністерства оборони Італії.

"Арешти були проведені відразу після таємної зустрічі двох військовослужбовців. Обох заарештували на місці злочину після передачі секретної документації італійським офіцером в обмін на грошову суму. За результатами офіційного розслідування офіцер був заарештований, в той час, як положення іноземного громадянина все ще оцінюється у зв'язку з його дипломатичним статусом", - заявили нещодавно представники поліції.

Читайте також:

  • Влада Швеції висунула звинувачення 47-річному шведові, якого вперше затримали 2 роки тому за підозрою у шпигунстві на користь РФ.

  • СБУ викрила російського шпигуна в Нацгвардії України під час передачі спецслужбам Російської Федерації відомостей у сфері оборони нашої держави.

  • Протягом останніх шести років СБУ викрила в своїх лавах понад півтори тисячі зрадників.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?