Коронавірус в Ухані вдарив по світовій економіці - пояснення експертів
Категорія
Світ
Дата публікації

Коронавірус в Ухані вдарив по світовій економіці - пояснення експертів

Коронавірус в Ухані вдарив по світовій економіці - пояснення експертів
Джерело:  online.ua

Розповсюдження китайського коронавірусу спричинило падіння цін на акції, сиру нафту та сколихнуло курс юаню КНР станом на понеділок, 27 січня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

На думку експертів, новини про вірус спровокували побоювання у фінансових колах. Китайські акції разом з ф'ючерсами впали на 5% щонайменш.

Прибутковість юаня останнього часу зникла одразу після того, як поширення коронавірусу набуло масштабів.
Інвестори відзначилися обережною поведінкою вже у понеділок, хоча зазвичай перший день тижня - початок активної праці. Напередодні світові медіа повідомили про 80-ту смерть.

"Будь-який економічний шок для колосальних двигунів промисловості та споживання Китаю швидко поширюється на інші країни через посилення торговельних та фінансових зв'язків, пов'язаних з глобалізацією. Я починаю вважати, що готівка – це правильне рішення упродовж наступних кількох тижнів", - цитує агентство Стівена Іннеса, головного стратега ринку Азії Axitrader.

Офіційний Пекін продовжив святкові канікули з нагоди Китайського нового року до 2 лютого. Це - один з методів боротьби проти розповсюдження.

Як повідомляв ONLINE.UA, науковці наголосили, що коронавірус 2019 nCoV раніше не зустрічався у людей. Ймовірно, спалах почався після зараження від дикої тварини. Фахівці побачили до 90% схожості з вірусом, який розповсюджується від кажанів у провінції Чжецзян.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?