Космічне Всевладдя. США запускають на орбіту надсекретний об'єкт для військових
Категорія
Технології
Дата публікації

Космічне Всевладдя. США запускають на орбіту надсекретний об'єкт для військових

Космічне Всевладдя. США запускають на орбіту надсекретний об'єкт для військових
Джерело:  online.ua

В ніч з 4 на 5 листопада США запустять в космос ракету Atlas V, яка виведе на орбіту надсекретний об'єкт для військових цілей. Що знаходиться під головним обтічником "Атласу", суворо засекречено. Відомо лише, що це космічний апарат під назвою NROL-101, але інформація про його можливості і цілі в космосі - велика таємниця. Є інформація, що 3-тонний NROL-101 буде проводити радіоелектронну розвідку для Національного управління військово-космічної розвідки США. Але офіційних даних з цього приводу немає. Запуск Atlas V з засекреченим об'єктом запланований на 00:54 за київським часом. Пряма трансляція запуску буде проводиться на каналі компанії United Launch Alliance, яка займається запуском ракети. Видовищне відео можна дивитися на ONLINE.UA.

Важливо відзначити, що запуску надсекретного об'єкта США на орбіту присвятили красномовну емблему в контексті історії про "Володаря кілець". На ній зображено золоте кільце, що означає прагнення до всевладдя. До речі, гравірування на цьому кільці зроблено ельфів шрифтом - напис свідчить "Доброта втримається".

Як извесно, запуск надсекретного об'єкта для військових за допомогою ракети Atlas V був запланований на 3 листопада, в день виборів в США. Однак, його перенесли в останній момент через збій у функціонуванні системи контролю параметрів навколишнього середовища в "верхньої частини корисного навантаження".

Нагадаємо, Atlas V - найнадійніша одноразова двоступенева ракета, у якої не було ні єдиного невдалого запуску. Маршова ступінь ракети оснащена працюючим на гасі з рідким киснем двигуні РД-180, який виробляє російський Енергомаш. Від російських двигунів Америка планує відмовитися в 2022 році.

США запускають на орбіту надсекретний об'єкт для військових - пряма трансляція (відео):

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Ілон Маск вивів на орбіту вже десятки інтернет-супутників, через що вчені б'ють на сполох.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?