Космічний зонд NASA зафіксував "розмову" супутника Юпітера
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Космічний зонд NASA зафіксував "розмову" супутника Юпітера

Космічний зонд NASA зафіксував "розмову" супутника Юпітера
Джерело:  online.ua

Автоматична міжпланетна станція NASA Juno, яка активно досліджує Юпітер та його супутники останні 5 років, змогла зафіксувати дуже багато цікавих деталей. Зокрема, "розмову" Ганімеда.

Джерело: NASA/JPL-Caltech

Космічний зонд NASA почув "звук" супутника Юпітера

За словами астрономів, автоматична міжпланетна станція Juno ("Юнона") у більшості впадків проводить свої дослідження Юпітера, перебуваючи на полярній орбіті навколо газового гіганта.

Однак інколи їй вдається дізнатися цікаві факти й про його супутники: до прикладу, на початку червня 2021 року зонд здійснив близький проліт біля найбільшого супутника у Сонячній системі, Ганімеда, зробивши безліч світлин. Ба більше, йому навіть вдалося записати "звук", який створює космічне тіло.

Що наразі відомо про "звуки" Ганімеда

За словами астрономів, дані, які були перетворені на звук, вдалося отримати завдяки інструменту на борту зонда, що має назву Waves. Що важливо розуміти, цей прилад вловлює та досліджує радіохвилі та плазмові хвилі, які виникають у магнітосфері Юпітера.

Це дозволяє науковцям краще зрозуміти взаємодії між магнітним полем, атмосферою та самою магнітосферою. Тепер Waves був застосований для дослідження Ганімеда під час прольоту "Юнони" біля нього у червні 2021 року. Прилад провів заміри електричних та магнітних радіохвиль. Частота запису була "зсунута" в сторону звукового діапазону, щоб ми могли почути, як "звучить" Ганімед, - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

  • Найбільш небезпечний для Землі астероїд Апофіс, виявлений в 2004 році, міг зіткнутися з нашою планетою в 2029 році, але цього не станеться.

  • Нещодавно повз Землю промчався найбільший астероїд 2021 року діаметром майже 1 км. Він являє високу цінність для вчених, у яких з’явився унікальна можливість вивчити гігантське космічне тіло детально.

  • Науковці висунули нову ідею про походження життя на Землі

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?