Кравчук назвав спосіб змусити Путіна зустрітися з Зеленським
Категорія
Політика
Дата публікації

Кравчук назвав спосіб змусити Путіна зустрітися з Зеленським

Кравчук назвав спосіб змусити Путіна зустрітися з Зеленським
Джерело:  online.ua

Російського президента Володимира Путіна можна змусити до переговорів суто про війну на сході України дипломатичним способом, вважає голова делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук.

Джерело: Україна 24

За словами дипломата, йдеться про зустріч на рівні президентів з Володимиром Зеленським. Це можливо у разі грамотного формулювання питань та акценті на домовленостях “нормандського формату”.

“Головна причина конфлікту – Росія, вона – агресор і окупант, і тільки з нею можна вирішувати питання практичних кроків. І головне питання – питання порядку денного. Думаю, що Зеленський дав доручення Єрмаку готувати зустріч, у Росії також відреагували, але про порядок денний не говорили, хоч Путін там сказав, що не обговорюватиме питання Донбасу”, - наголосив Кравчук.

Перший президент України, залучений до врегулювання війни на сході, заявив про дипломатичне уміння, завдяки якому можна буквально обійти небажання російського лідера вести переговори.

“Тут питання, як сформулювати. Якщо сформулювати про питання Донбасу, то Путін буде проти, а якщо сформулювати так: “Про виконання домовленостей “нормандського формату” – ніби й Донбасу немає, але “нормандський формат” чому присвячений? Донбасу. Тут потрібно, як кажуть, між крапель, так написати, щоб комар носа не підточив”, - уточнив голова української делегації.

Зустріч Зеленського та Путіна

Український президент у квітні прямо звернувся до Кремля із закликом провести зустріч на рівні лідерів для обговорення війни. Утім, російська сторона відмовилася від такого варіанту, а особисто Путін висловив готовність переговорів з Києвом у Москві, якщо вони будуть присвячені відновленню двосторонніх відносин.

Натомість президент РФ спрямував українську сторону обговорювати війну з представниками окупаційної адміністрації на Донбасі. Як необхідно “домовлятися” з маріонетками, які отримують фінансові та військові ресурси саме з Росії, він не уточнив.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?