Кравчук повідомив про історичну подію в переговорах по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Кравчук повідомив про історичну подію в переговорах по Донбасу

Кравчук повідомив про історичну подію в переговорах по Донбасу
Джерело:  online.ua

Глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук офіційно повідомив, що у  Тристоронній контактній групі вже активно обговорюються пропозиції щодо посилення контролю над дотриманням режиму тиші на Донбасі. За словами політика, наразі за основу взяли напрацювання офіційного Києва, які можуть затвердити 28 квітня.

Джерело: "Дом"

 Леонід Кравчук повідомив про "історичну подію" у переговорах по Донбасу

"Ми, українська сторона, неодноразово пропонували удосконалити координаційний механізм контролю над тим, хто порушує тишу, веде вогонь, вбиває. Нам постійно говорили, що сьогоднішній механізм не є досконалим", – розповів колишній президент України.

За його словами, офіційний Київ розробив свої пропозиції щодо вдосконалення механізму контролю.

"Я запропонував документ, там сім пунктів доповнень до механізму, який працює з липня 2020 року. Передав його послу від ОБСЄ в ТКГ пані Хайді Грау", – зазначив Леонід Кравчук.

Як стверджує політик, під час останнього засідання ТКГ український документ, пропозиції ОРДЛО і пропозиції Росії взяли до обговорення. А за основу взяли саме український документ.

"Це вперше. І навіть керівниця ТКГ, посол від ОБСЄ сказала, що це історична подія", – наголосив очільник ТКГ.

Які пропозиції запропонувала команда Володимира Зеленського

  • посилення контролю за дотриманням режиму припинення вогню, зокрема, за допомогою місії ОБСЄ, чиї спостерігачі присутні на Донбасі;

  • санкції, покарання тих, хто порушив режим тиші;

  • як тільки є порушення, є загиблі, будь-яка сторона може вимагати зібрати негайно робочу групу, щоб обговорити та прийняти заходи.

За словами Леоніда Кравчука, зараз цей документ удосконалює робоча група в ТКГ, яка планує 27 квітня обговорити підсумковий варіант з урахуванням пропозицій України, Росії та представників бойовиків.

"Якщо вони прийдуть до якогось позитивного висновку, ми його обговоримо на загальній ТКГ 28 квітня і приймемо цей документ", – каже політик.

На переконання Кравчука, цей крок є дуже важливим для встановлення миру на Донбасі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?