Країни G7 за тиждень заборонять імпорт російських алмазів — Reuters
Категорія
Політика
Дата публікації

Країни G7 за тиждень заборонять імпорт російських алмазів — Reuters

Алмази
Джерело:  Reuters

Обмеження на імпорт алмазів з Росії оголосять до кінця жовтня. При цьому очікується, що 12-ий пакет санкцій ЄС буде направлений саме на російські алмази.

Росія не зможе імпортувати алмази

Країни "Великої сімки" планують анонсувати заборону імпорту російських алмазів вже до кінця жовтня.

Про це повідомляє Reuters.

За інформацією дипломатичних джерел видання, після такого анонсу G7 буде підготовлено відповідну пропозицію до 12 пакету санкцій Євросоюзу проти Росії.

Тепер нам потрібне остаточне благословення "Великої сімки", щоб потім перевести ці елементи в юридичні тексти на європейському рівні, – заявив неназваний дипломат ЄС.

За словами другого джерела, очікується, що обмеження оголосять упродовж тижня. При цьому очікується, що 12 пакет санкцій ЄС буде направлений на російські алмази.

До "Великої сімки" входять: Велика Британія, Італія, Канада, Німеччина, США, Японія та Франція.

Лідери G7 опублікували спільну заяву щодо України

Країни G7 19 травня після зустрічі на саміті в Хіросімі домовилися продовжувати надавати Україні фінансову, гуманітарну, військову, дипломатичну підтримку. Також країни оголосили про намір обмежити торгівлю алмазами з Росією.

Загалом документ має десять пунктів і стосується різних аспектів війни РФ проти України, починаючи від санкцій, окупації ЗАЕС, заклику до виведення військ та до підтримки інших країн, які постраждали через вторгнення, зокрема через продовольчу кризу.

Ми підтверджуємо наше зобов’язання надавати фінансову, гуманітарну, військову та дипломатичну підтримку, якої потребує Україна, стільки, скільки це буде потрібно, – йдеться у заяві.

Країни введуть подальші санкції проти РФ, об збільшити витрати для Росії та тих, хто підтримує її військові зусилля.

Також у заяві є заклик до РФ припинити війну та негайно, повністю та беззастережно вивести свої війська та військову техніку з усієї міжнародно визнаної території України.

Росія почала цю війну і може закінчити цю війну. Ми знову заявляємо про своє рішуче неприйняття незаконних спроб Росії захопити українську територію силою.

Також у заяві йдеться про ядерну риторику Росії, підрив режимів контролю над озброєннями та заявлений намір розмістити ядерну зброю в Білорусі.

У цьому контексті ми повторюємо нашу позицію щодо неприпустимості погроз з боку Росії застосуванням ядерної зброї, а тим більше будь-якого застосування Росією ядерної зброї в контексті її агресії проти України.

Велика сімка висловила глибоку стурбованість у зв’язку з захопленням і мілітаризацією Запорізької атомної електростанції Росією.

Країни підтримали відновлення та відбудову України, відзначили антикорупційну реформу та реформу системи правосуддя, висловили єдність у запровадженні санкцій, а також зобов'язалися використати заморожені кошти РФ на довгострокову відбудову України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?