Країни НАТО знайшли спосіб допомогти ЗСУ під час контрнаступу
Категорія
Політика
Дата публікації

Країни НАТО знайшли спосіб допомогти ЗСУ під час контрнаступу

Країни НАТО знайшли спосіб допомогти ЗСУ під час контрнаступу
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися іноземним журналістам, країни НАТО планують побудувати ремонтно-логістичний центр у польському Жешуві, в якому будуть ремонтувати техніку Збройних сил України.

Джерело:  The Globe and Mail  з посиланням на своїх інсайдерів в Польщі та Канаді

НАТО відкриє логістичний центр для ремонту техніки ЗСУ

Вперше про те, що в Польщі будуватимуть об’єкт НАТО, стало відомо минулого місяця, однак тоді ще було зрозуміло, що там буде відбуватися.

Канадські та польські посадовці зізналися, що під об’єктом мається на увазі не база, а радше центр логістики й ремонту техніки.

Ми збираємося створити ремонтний центр у партнерстві зі США і Великою Британією. Ми не маємо наміру мати велику канадську присутність, – розповів журналістам інсайдер, а також уточнив, що головним завданням центру буде ремонт українських танків та іншої броньованої техніки.

Що про це говорять в НАТО

Журналісти також уже попросили представників НАТО прокоментувати цю інформацію.

В Альянсі заявили, що об'єкт, який планують побудувати в Польщі, суттєво посилить стримування та оборону для усіх країн блоку, підвищить стійкість до російського примусу і підтримує партнерів у протидії зловмисному втручанню та агресії.

Що важливо розуміти, значення Жешува, який знаходиться за приблизно 100 кілометрів біля кордону з Україною, суттєво зросло після повномасштабного вторгнення Росії.

Згідно з останніми даними, біля місцевого аеропорту дислоковані 1700 американських військових, а сам аеропорт став логістичним центром для постачання Україні західної техніки.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?