Столтенберг розкрив деталі засідання Ради Україна-НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Столтенберг розкрив деталі засідання Ради Україна-НАТО

Столтенберг розкрив деталі засідання Ради Україна-НАТО
Джерело:  online.ua

Генсек НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що за результатами засідання Ради Україна-НАТО було вирішено, що Альянс посилить спостереження і розвідку в регіоні Чорного моря на тлі погроз Росії блокувати українські порти та рух суден.

Джерело: сайт НАТО

Що відомо про посилення присутності НАТО у Чорному морі  

За інформацією пресслужби Альянсу, країни-члени НАТО засудили рішення Росії вийти із "зернової угоди" та ракетні атаки злочинної армії РФ по портовій інфраструктурі на півдні України.

Члени Альянсу відзначили, що нова зона попередження Росії в Чорному морі, в межах виключної економічної зони Болгарії, створила нові ризики прорахунків і ескалації, а також серйозні перешкоди для свободи судноплавства, - підкреслили у пресслужбі.

За словами заступника генсека НАТО Мірчі Джоане, Росія демонструє зневагу до міжнародного права і людей, життя яких залежить від експорту українського зерна.

Також Кремль погрожує цивільним кораблям, тероризує міста й знищує частину світової культурної спадщини.

Росія несе повну відповідальність за свої небезпечні та ескалаційні дії в Чорноморському регіоні. Росія повинна припинити перетворювати голод на зброю і погрожувати найбільш вразливим верствам населення світу продовольчою нестабільністю. Дії Росії також створюють значні ризики для стабільності Чорноморського регіону, який має стратегічне значення для НАТО, - зазначив генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Також зазначається, що НАТО посилює спостереження й розвідку в Чорноморському регіону "за допомогою морських патрульних літаків і безпілотників".

Що відомо про наміри Росії заблокувати українські порти в Чорному морі  

За інформацією представників Міноборони України, наразі військові злочинної армії РФ готують кораблі та авіацію з метою блокування українських портів у Чорному морі.

Повідомляється, що після виходу країни-агресора із "зернової угоди", збройні сили загарбників активізували бойову підготовку надводних сил та морської авіації Чорноморського флоту.

Зокрема, окупанти відпрацьовують блокування морських районів, виявлення і знищення кораблів.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?