Кремль може готувати напад під чужим прапором на Бєлгородську область — ISW
Категорія
Світ
Дата публікації

Кремль може готувати напад під чужим прапором на Бєлгородську область — ISW

Кремль може готувати напад під чужим прапором на Бєлгородську область — ISW
Джерело:  online.ua

Аналітики Інституту вивчення війни припускають, що Кремль створює інформаційні умови для атаки під чужим прапором у Бєлгородській області. Таким чином РФ хоче повернути громадську підтримку війни в Україні.

Джерело: ISW

В РФ готують напад під чужим прапором на прикордонну область

Кремлівські пропагандисти почали висувати гіпотезу про те, що українські війська прагнуть вторгнутися в Бєлгородську область, а інші російські джерела зазначали, що російським військам необхідно відновити контроль над Куп’янськом Харківської області, щоб мінімізувати загрозу українського нападу, - пишуть аналітики.

За їхніми словами, ці заяви давно циркулюють у спільноті російських мілітарних блогерів, які критикували російське військове командування за залишення позицій у Вовчанську на північному сході Харківської області після деокупації регіону у вересні.

Російські мілблогери також активізували заклики до повернення Росії звільнених територій у Харківській області 22 листопада, заявивши, що такі превентивні заходи зупинять українців від проведення штурмових операцій на Куп’янському та Вовчанському напрямках.

Губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков також оприлюднив кадри, на яких демонструється будівництво укріплень лінії "Засічна" на українсько-бєлгородському кордоні. Власник ПВК Вагнер Євгеній Пригожин уточнив, що Вагнер будує "Засічну лінію" після зміни назви з "Лінії Вагнера", тому що "багатьом людям [у Росії] не подобається діяльність приватної військової компанії Вагнера".

Аналітики підкреслюють, що російські заяви про неминучий український напад на Бєлгородську область є абсурдними і спрямовані лише на те, щоб налякати громадськість підтримати війну.

Україна не має стратегічного інтересу у вторгненні до Росії та не має можливості зробити це в такому масштабі. Після перемоги на півночі Харківської області українські війська продовжують звільняти окуповані населені пункти на заході Луганської області.

Підтримка безглуздого вторгнення Росії зменшується серед російських мешканців прикордонних регіонів та решти країни внаслідок мобілізації та військових невдач, зазначають аналітики.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?