У Кремлі почали цинічно заперечувати наміри щодо зміни влади в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

У Кремлі почали цинічно заперечувати наміри щодо зміни влади в Україні

У Кремлі почали цинічно заперечувати наміри щодо зміни влади в Україні
Джерело:  online.ua

Речник кремлівського диктатора та військового злочинця Володимира Путіна Дмитро Пєсков почав цинічно брехати, нібито усунення президента Володимира Зеленського та його команди від влади в Україні не є однією з цілей так званої "спецоперації". 

Джерело: РосЗМІ

У Кремлі вже не проти Зеленського на посаді президента України 

Зокрема, Пєсков цинічно збрехав на запитання одного з журналістів, що усунення Зеленського з посади президента України не є ціллю розв'язаної Кремлем війни проти України.

На брифінгу Пєскова також попросили прокоментувати слова президента України Володимира Зеленського про те, що Москва не прагне миру, а домагається переговорів з українською владою, щоб отримати перепочинок.

Росія хоче досягти своїх цілей, і вона їх досягне, - пихато відповів Пєсков.

Між тим російський журналіст Михайло Зигар у матеріалі, опублікованому німецьким виданням  Der Spiegel, зазначив, що після відступу армії РФ з правого берега Херсонської області довіра до кремлівського режиму впала майже до нуля.

Всі мої джерела в Москві згодні: все змінилося, в Путіна після Херсона вже майже ніхто не вірить. Найпопулярніше порівняння в наші дні - з Мілошевичем. Перспективи Путіна моє джерело, близьке до адміністрації президента, оцінює так: "Він завжди боявся показати слабкість - а тепер показав, і всім очевидно, що його зараз знищать. Дай Бог, йому залишилося півроку". Звичайно, він не може точно пояснити, що буде з Путіним - це скоріше відчуття, ніж конкретне знання, яке у нього є. Великі російські бізнесмени, які ще недавно заявляли, що прийдешня зима стане для України вкрай трагічною, а для Європи – страшним випробуванням, тепер повністю переглянули свої прогнози. Це не означає, що хтось із них готовий проявити ініціативу, але всі чогось чекають, - наголосив журналіст.

За його словами, настрої серед військових армії РФ ще більш радикальні.

Там є велике невдоволення всією адміністрацією окупованих територій і військовою операцією в цілому. Загальна ідея така: московські чиновники тільки й роблять, що вичавлюють гроші. Всі посіпаки заступника голови Адміністрації президента, який відповідав за "інтеграцію" Херсонщини в Росію, насправді тільки крали. Вони не стали відновлювати регіон - як ніби заздалегідь знали, що все це буде безглуздо, - зазначає Зигар.

За його словами, більшість тих, хто жорстко критикує Путіна та розв'язану ним війну проти України, не усвідомлюють, наскільки їх критичне мислення роз'їдене пропагандою.

Майже всі рано чи пізно стали говорити, що війну організував захід, що це пастка, в яку заманили Путіна. І що ще гірше, американці роблять все, щоб знищити Росію і росіян, так що ця війна не закінчиться навіть після падіння "Пині". Бо нібито армія тоді прийме командування і продовжить боротьбу. Звучить досить страшно - іноді здається, що деякі з моїх співрозмовників зійшли з розуму під впливом пропаганди. Однак, враховуючи, як сильно змінилися їхні оцінки за останній рік і як швидко випарувалася їхня впевненість у непереможності Путіна, є надія, що нинішнє конспіративне мислення теж не триватиме довго, - пише журналіст.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?