Кремль намагається завербувати велику кількість іноземних найманців для війни проти України
Категорія
Україна
Дата публікації

Кремль намагається завербувати велику кількість іноземних найманців для війни проти України

Кремль намагається завербувати велику кількість іноземних найманців для війни проти України
Джерело:  online.ua

Представники Головного управління розвідки Міноборони України зазначають, що через стрімке зменшення бажаючих приймати участь у війні громадян РФ Кремль активно вербує для цього іноземних бойовиків.

Джерело: Telegram-сторінка ГУР

Кремль активно вербує іноземних бойовиків для війни проти України

Зокрема, у ГУР підкреслюють, що Кремль активно намагається залучити для участі у війні проти України найманців з країн Центральної Азії.

При цьому, найменша кількість бажаючих відправитись на війну проти України фіксується у Московській області.

Для формування нових армійських підрозділів місцеве керівництво дало вказівку співробітникам військових комісаріатів і відділів поліції "проводити агітаційні заходи" з громадянами Узбекистану, Таджикистану і Киргизстану, - повідомляють представники ГУР.

Окрім грошових виплат охочим відправитись на війну в Україні найманцям кремлівські вербувальники також обіцяють надати громадянство РФ.

Фото - facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

У той же час в Чечні триває формування і підготовка чотирьох батальйонів для відправки в зону бойових дій.

За даними розвідки, значну частину "добровольців" у сформованих батальйонах складають викрадені чеченськими силовиками місцеві молоді чоловіки, в основному з сільської місцевості. Під загрозою кримінального переслідування за сфабрикованими звинуваченнями або під тортурами, їх змушують підписувати контракти для участі у війні.

Практика викрадення чоловіків для поповнення добровольчих військових підрозділів, які воюють в Україні на догоду Москві, породжує хвилі невдоволення серед жителів Чечні. Громадяни Республіки висловлюють обурення тим, що Кадиров посилає мусульман брати участь і гинути на "чужій" війні двох християнських народів - росіян і українців. Така політика Кадирова сприймається як зрада мусульман, - зазначають в ГУР.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?