Кремль намагається зірвати допомогу Україні з боку Франції — WP
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль намагається зірвати допомогу Україні з боку Франції — WP

Франція
Джерело:  The Washington Post

Злочинний кремлівський режим диктатора Володимира Путіна вживає низку заходів із метою домогтись припинення допомоги Україні з боку Франції. 

Як Путін намагається завадити допомозі Україні від Франції

За інформацією журналістів видання із посиланням на офіційні документи Кремля та коментарі європейських посадовців у сфері безпеки, а також ультраправих європейських політиків, Кремль посилює активність із метою підірвати підтримку України з боку Франції.

Зокрема, російські дипломати, політики та спецслужби підтримують контакти із низкою ультраправих європейських політичних сил, зокрема, на території Франції.

Напередодні виборів до Європарламенту у червні наступного року серед європейських політиків є певні занепокоєння.

За словами Верховного комісара ЄС з питань зовнішньої політики Жозепа Борреля, результати виборів до Європарламенту можуть бути такими ж небезпечними, як і президентські вибори у США.

Згідно із кремлівськими документами, перший заступник керівника адміністрації кремлівського диктатора Володимира Путіна Сергій Кирієнко вже наказав політтехнологам почати працювати над дестабілізацією ситуації у Франції.

Зокрема, кремлівські агенти та пропагандисти планують діяти через соцмережі, а також лояльних французьких політиків.

У документах, з якими ознайомилася The Post, ці фігури не були названі поіменно. Мета Москви - підірвати підтримку України й послабити рішучість НАТО, свідчать документи. Ці зусилля нагадують аналогічне втручання в Німеччині, де Кремль намагався об'єднати крайніх правих і крайніх лівих в антивоєнний альянс, - зазначається у матеріалі видання.

Серед ключових завдань кремлівських пропагандистів та політтехнологів:

  • твердження про те, що західні санкції проти Росії завдали шкоди французькій економіці через зниження обсягів торгівлі. Через це країна, нібито, ризикує потрапити в "найглибшу соціально-економічну кризу за останні роки". Зокрема твердження, що постачання зброї в Україну залишило Францію без зброї для самозахисту.

  • твердження, які б збільшили кількість тих, хто у Франції не бажає "платити за війну іншої країни", а також ких, хто боїться прямої війни з Росією та початку Третьої світової війни.

Документи показують, що створені кремлівськими політтехнологами "ферми тролів" виробляли і публікували в соціальних мережах контент і статті з критикою західної підтримки уряду президента України Володимира Зеленського. В одній із записок, написаній одним зі стратегів у червні 2023 року, співробітник "ферми тролів" отримав вказівку створити "200-символьний коментар француза середнього віку", який вважає підтримку України з боку Європи "дурною авантюрою, - йдеться у публікації.

Чи сильно впливає кремлівська пропаганда на ситуацію у Франції

Журналісти видання зазначають, що наразі просування тез кремлівської пропаганди у французький медіапростір має обмежений резонанс.

Президент Франції Еммануель Макрон серед лідерів у Європі у питанні допомоги Україні.

Зокрема більшість населення підтримує президента.

Однак, за словами директора Французького інституту міжнародних відносин Томаса Гомара, видимість проросійських акаунтів у соціальних мережах й рейтинги схвалення французьких ультраправих партій зростають.

Риторика союзників Росії про ціну війни в Україні все частіше поєднується з ідеєю про те, що це американська авантюра і що Франція повинна утвердити себе як велика держава і відновити відносини з Росією, - підкреслюють автори матеріалу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?