Кремль назвав умови продовження транзиту газу територією України
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль назвав умови продовження транзиту газу територією України

Кремль назвав умови продовження транзиту газу територією України
Джерело:  online.ua

В МЗС РФ заявили про можливість збереження транзиту газу територією України після 2024 року за умови збереження попиту з боку країн ЄС та задовільного стану української ГТС.

Джерело:  "РИА-Новости"

РФ може продовжити транзит газу через територію України 

Можлива майбутня відмова Європи від російського газу означатиме і кінець транзиту через Україну з позбавленням Києва доходів від нього, - цинічно зазначили в кремлівському зовнішньо політичному відомстві.

Між тим, за словами очільника МЗС Дмитра Кулеби, ЄС має знайти спосіб дати Україні стати членом навіть за умови війни та окупації частини територій.

За його словами, яскравим прикладом слугує Іспанія, яка член Євросоюзу, але при цьому має відкритий конфлікт із Великою Британією через Гібралтар.

Членом ЄС також є розділений Туреччиною Кіпр.

Очевидно, ми хочемо, щоб війна закінчилася, і ми хочемо звільнити нашу територію. Але мистецтво дипломатії полягає в тому, щоб знайти баланс. Членство України зробить ЄС сильнішим, - зазначив голова МЗС.

Кулеба також повідомив, що Україна фактично у кількох кроках від домовленності з Кремлем про відкриття зернових коридорів для експорту зерна.

За його словами, наразі вирішення потребують проблеми безпеки, пов'язані з кремлівською окупаційною армією.

Ми знаходимося на фінальній стадії, і тепер все залежить від Росії. Якщо вони дійсно цього хочуть, експорт зерна почнеться найближчим часом. Якщо вони використовують його для продовження своїх голодних ігор, вони будуть продовжувати наполягати на важливості переговорів. Ми знаходимося в одному човні з країнами, які відчайдушно потребують того, щоб ми відправляли їм наше зерно, тому що ми так само відчайдушно потребуємо його експорті, - наголосив Кулеба.

Фото - facebook.com/uspa.gov.ua

Міністр зауважив, що у Кремлі не хочуть допустити експорту українського зерна.

Я бачу лише одну можливу причину: вони хочуть показати країнам Африки та Азії, що хочуть врятувати їх від нестачі продовольства. Але це правда, Росія не зацікавлена в тому, щоб Україна експортувала, бо вони знають, що якщо ми експортуватимемо, ми отримуватимемо доходи з міжнародних ринків, і це зробить нас сильнішими, - підкреслює голова МЗС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?