Україна не ваша, розблокуйте порти: Блінкен публічно висварив Лаврова
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна не ваша, розблокуйте порти: Блінкен публічно висварив Лаврова

Україна не ваша, розблокуйте порти: Блінкен публічно висварив Лаврова
Джерело:  online.ua

8 липня очільник Державного департаменту США Ентоні Блінкен під час міністерської зустрічі G20 публічно висварив російського дипломата Сергія Лаврова та почав вимагати у поплічника диктатора Володимира Путіна нарешті припинити блокаду експорту українського зерна.

Джерело:  Reuters  із посиланням на своїх інсайдерів

Блінкен озвучив РФ вимогу щодо українського зерна

Він прямо звернувся до Росії, сказавши: "Нашим російським колегам: Україна — не ваша країна. Її зерно — не ваше зерно. Чому ви блокуєте порти? Ви повинні випустити зерно", — розповів один із інсайдерів видання.

Що цікаво, сам глава МЗС РФ розкритикував міжнародну спільноту, цинічно поскаржившись на те, що замість того, щоб зосередитися на вирішенні глобальних економічних проблем на зустрічі, міністри почали "шалену критику" Росії через війну в Україні.

Сергій Лавров (фото — kremlin.ru)

Очільниця МЗС Індонезії Ретно Марсуді, яка головує на зустрічі, закликала Велику двадцятку "знайти шлях вперед" для вирішення глобальних викликів, звернувши увагу на те, що наслідки війни, включаючи зростання цін на енергоносії та продовольство, найбільше вдарять по бідних країнах.

Це наша відповідальність якнайшвидше припинити війну та залагодити наші розбіжності за столом переговорів, а не на полі бою, — наголосила дипломатка.

Не можна також не згадати про те, що глава Німеччини Анналена Бербок звинуватила Лаврова у відмові від переговорів після того, як він залишив зустріч G20.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?