У Верховній Раді виступив голова Сенату Франції
Категорія
Політика
Дата публікації

У Верховній Раді виступив голова Сенату Франції

У Верховній Раді виступив голова Сенату Франції
Джерело:  online.ua

У Верховній Раді виступив голова Сенату Франції Жерар Ларше, що з офіційним візитом перебуває в Україні на тлі продовження кремлівської агресії.

Джерело: Facebook-сторінка спікера ВР Руслана Стефанчука

Головне з виступу Жерара Лаше у Раді

Під час свого виступу Ларше підкреслив, що Франція та ЄС підтримують Україну.

У цих стінах, у будівлі парламенту, б’ється серце європейського парламентаризму. Яка ж радість бачити у цій залі прапор ЄС разом з українським стягом. 12 зірок на блакитному тлі є символом єдності та надії. І цей прапор об’єднує нас від Парижа до Києва, від Києва до Брюсселя, зазначив високопосадовий французький політик.

Жерар Ларше (фото - facebook.com/stefanchuk.official)

Він запевнив, що переважна більшість країн ЄС підтримують європейську перспективу України.

Він також наголосив, що французький Сенат і національні парламенти Європи будуть пліч-о-пліч з Україною у найближчі місяці: від статусу кандидата до затвердження рішення про вступ до ЄС.

Як зазначив Стефанчук, промова Жерара Ларше не раз переривалася оплесками українських депупатів.

У той же час голова українського уряду Денис Шмигаль повідомив. що Україна отримає 1,7 млрд доларів гранту від Цільового фонду одного донора, створеного МБРР, Міжнародною асоціацією розвитку та USAID.

Грант залучатиметься на безоплатній, безповоротній основі у державний бюджет України від USAID за підтримки МБРР та МАР, - пояснив Шмигаль.

За його словами, це результати домовленостей, досягнутих партнерами з розвитку через розв’язану Росією широкомасштабну агресію проти України.

Шмигаль повідомив, що кошти будуть спрямовані для покриття витрат державного бюджету на оплату медичних послуг за програмою медичних гарантій.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?