Кремль прагне заморозити війну і перетворити терор в Україні на буденність — Зеленський
Категорія
Україна
Дата публікації

Кремль прагне заморозити війну і перетворити терор в Україні на буденність — Зеленський

Кремль прагне заморозити війну і перетворити терор в Україні на буденність — Зеленський
Джерело:  online.ua

За словами президента Володимира Зеленського, злочинна армія РФ намагається заморозити розв'язану Кремлем війну проти України та зробити терор повсякденним. 

Джерело: Facebook Володимира Зеленського

Кремль намагається перетворити війну проти України на повсякденний терор

Вони хочуть, щоб геноцид став чимось, що грає на задньому плані. Вони хочуть заморозити війну та перетворити шокуючі події на щось повсякденне, - наголосив президент України під час виступу перед студентами у Нідерландах.

На думку глави держави, наразі світ недостатньо об'єднаний проти злочинних дій Росії в Україні. З огляду на це Україна намагається встановити нові партнерські відносити з іншими державами.

Зеленський, окрім іншого, високо оцінив надану Нідерландами Україні військову, фінансову та гуманітарну підтримку.

Ваш внесок допомагає нам об'єднати світ заради спільних цінностей. Це робить нашу оборону сильнішою, - зазначив Зеленський.

Що відомо про успіхи ЗСУ та втрати окупантів 

За інформацією Об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку, тільки протягом минулої доби українські військові на цій ділянці фронту ліквідували 255 загарбників з російської армії та знищили 2 склади із боєприпасами.

Зазначається, що українські військові продовжують успішно просуватись у напрямку Мелітополя, завдаючі російським загарбникам чималих втрат у особовому складі та військовій техніці.

Мали успіх в районах південніше та південно-східніше Роботиного, закріплюються на досягнутих рубежах, - йдеться у повідомленні пресцентру Сил оборони на Таврійському напрямку.

Окрім цього повідомляється, що українські військові продовжують відбивати атаки армії РФ в районі Авдіївки та Мар'їнки.

У той же час ворог протягом доби завдав 16 авіаударів та провів 22 спроби атак, а також 771 здійснював обстріл з артилерії із застосуванням танків та РСЗВ.

В районі відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках противник завдав авіаційних ударів поблизу Авдіївки, Пречистівки, Урожайного, Старомайорського Донецької області.

Від численних артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 15 населених пунктів.

Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони таврійського напрямку протягом доби виконали 1 тис 330 вогневих завдань.

Загальні втрати ворога склали 255 осіб, з них безповоротні - 55, поранені - 200. Було знищено 11 одиниць військової техніки противника. Зокрема, 2 танки, 1 ББМ, 3 артилерійські системи та міномети, 1 БпЛА, 4 одиниці автомобільної техніки.

Також було знищено 2 склади боєприпасів ворога.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?