Кремль цинічно звинуватив Україну у відмові від переговорів
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль цинічно звинуватив Україну у відмові від переговорів

Кремль цинічно звинуватив Україну у відмові від переговорів
Джерело:  online.ua

Речник кремлівського диктатора Володимира Путіна Дмитро Пєсков цинічно заявив про готовність Москви до проведення переговорів зі США та іншими країнами стосовно врегулювання розв'язаної війни проти України. 

Джерело: РосЗМІ

У Кремлі звинувачують Україну у відмові від переговорів 

Ми готові це все обговорювати і з американцями, і з французами, і з понтифіком. Ще раз повторюю, Росія відкрита для всіх контактів. Але ми маємо виходити з того, що Україна кодифікувала не продовження переговорів, - цинічно зазначив Пєсков, коментуючи заклик президента Франції Еммануеля Макрона до Папи Римського стосовно можливості переговорів між лідерами США та РФ.

Крім того, Пєсков вкотре звинуватив Україну у небажанні вести переговори з Росією.

Але з іншого боку, у цій заяві нічого не сказано про те, що хтось має зателефонувати президенту Зеленському та розібратися із законодавчою базою, яка відтепер забороняє будь-які переговори з російською стороною, - додав він. - Якщо це все в руслі дійсно зусиль щодо пошуку можливих розв'язок, то це можна оцінити позитивно, - зухвало заявив Пєсков.

Між тим у матеріалі російського видання "Медіазона", що насправді так звана "часткова мобілізація" на території РФ вже торкнулась щонайменше 492 тис осіб.

Згідно з російським законодавством, отримання повістки дозволяє одружитися відразу в день звернення. "Медіазона" розрахувала кількість призваних на війну російських чоловіків, взявши за основу дані про зростання числа весіль після оголошення мобілізації.

Отож, сумарно в 75 регіонах, стосовно яких журналісти мали точні дані, 31 тисячу пар розписали за пришвидшеною процедурою. Для кожного з регіонів із відомими даними про весілля видання вирахувало свій відсоток мобілізації і співвіднесло його з даними про кількість чоловіків віком від 18 до 49 років. Підрахунки показали, що до середини жовтня у цих регіонах мобілізували не менше ніж 431 тисячу людей.

Щоб оцінити кількість мобілізованих у регіонах без даних, журналісти взяли середній відсоток мобілізації в 1,56%. У цьому випадку, за їхніми підрахунками, виходить, що по всій Росії до середини жовтня могли мобілізувати 492 тисячі осіб.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?