Кремль уже публічно "поховав" ПВК Вагнер
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль уже публічно "поховав" ПВК Вагнер

Кремль уже публічно "поховав" ПВК Вагнер
Джерело:  online.ua

Речник російського диктатора Дмитро Пєсков уже почав публічно стверджувати, що юридично ПВК "Вагнер" ніколи не існувало, оскільки вона нібито не є приватною військовою компанією. Він також додав, що група найманців існує, про її майбутнє після загибелі засновника Євгена Пригожина спікер Кремля говорити не хоче.

Джерело: росЗМІ

Пєсков уже почав заперечувати існування ПВК Вагнер

Давайте не забувати, що такої структури немає, не існує де-юре ПВК Вагнер. Існує, дійсно, група Вагнер. Президент неодноразово говорив, що вона зробила великий внесок у хід спеціальної військової операції (війни проти України – ред.). Учора і Пушилін говорив, що вона зробила внесок у звільнення районів Донецької народної республіки (Україна й світ не визнають ДНР і окупацію – ред.). Геройство цих людей ніколи не буде забуто – про це говорив президент, - цинічно заявив Дмитро Пєсков.

Речник Кремля також додав, що нічого не може сказати про те, як складеться майбутнє вагнерівців без їхнього ватажка Євгена Пригожина.

Окрім того, російські пропагандисти поцікавилися у Пєскова, чи правда, що Андрія Трошева розглядають як наступника Євгена Пригожина.

Це не до нас запитання. Ким він повинен розглядатися? Ви ставите запитання мені. Де-юре не існує такої організації, - знову повторив прессекретар Путіна.

Одна із пропагандисток припустила, що Трошев міг би стати новим ватажком групи "Вагнер".

Реагуючи на цей прогноз, Дмитро Пєсков зухвало у неї запитав"Його має хтось призначити, по-вашому?".

ISW спрогнозувало майбутнє Групи Вагнера після смерті Пригожина

Як зазначають американські аналітики, ПВК "Вагнер", найімовірніше, більше не буде існувати як квазінезалежна військова структура після загибелі в авіакатастрофі її власника Євгена Пригожина, його "правої руки" Дмитра Уткіна та глави служби логістики та безпеки Валерія Чекалова.

Смерть центрального керівництва ПВК "Вагнера" підриває її здатність переломити наслідки кампанії Кремля і Міністерства оборони РФ, спрямованої на ослаблення, підпорядкування і знищення організації після збройного заколоту 24 червня, — підкреслюють експерти.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?