Кремль відмовився віддавати контроль над ЗАЕС для створення зони ядерної безпеки
Категорія
Україна
Дата публікації

Кремль відмовився віддавати контроль над ЗАЕС для створення зони ядерної безпеки

Кремль відмовився віддавати контроль над ЗАЕС для створення зони ядерної безпеки
Джерело:  online.ua

Скандальна російська дипломатка та офіційна представниця МЗС РФ Марія Захарова стверджує, що офіційна Москва не збирається передавати контроль над Запорізькою атомною електростанцією в межах угоди про створення зони ядерної безпеки довкола неї.

Джерело: сайт МЗС Росії

РФ не буде віддавати контроль над ЗАЕС - Захарова

Про жодне виведення ЗАЕС з-під російського контролю або передання контролю над нею якійсь "третій стороні" не може і йтися. Станція розташована на російській території і повністю управляється Росією, – бреше представниця російського дипломатичного відомства.

Поплічниця диктатора Путіна продовжує цинічно брехати, що Кремль переконаний в тому, що тільки влада РФ "може забезпечити фізичну та ядерну безпеку ЗАЕС".

Окрім того, Марія Захарова публічно спростувала заяву гендиректора Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаеля Гроссі про те, що офіційні Київ та Москва наблизилися до підписання угоди щодо ЗАЕС.

Питання в принциповому плані полягає в тому, чи готовий Київ узяти на себе зобов'язання припинити обстріли і спроби захоплення ЗАЕС, а також чи зможе МАГАТЕ домогтися виконання українцями таких гіпотетичних домовленостей, – бреше російська дипломатка.

Що відомо проситуацію на ЗАСЕ

Як уже згадувалося раніше, ситуація на ЗАЕС значно погіршилася ще влітку, після того, як армія РФ розпочала регулярні обстріли станції.

Команда Путіна продовжує ігнорувати заклики міжнародної спільноти про демілітаризацію атомної станції, брешучи, що повинна "захищати її" від провокацій, а також цинічно звинувачує в обстрілах ЗСУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?